Bir Gecede Onlarca Ağacı Kestiler

Foto: Arşiv

Cumhuriyet'in haberine göre, geçtiğimiz günlerde Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin bahçesindeki onlarca ağaç, yapımı süren yeni bina için taşınmak yerine kesilerek atıldı.

Kentin nefes alan ender yerlerinden biri olan hastane bahçesindeki ağaçların kesilmesi çalışanları isyan ettirdi.

Neden ağaçların taşınmak yerine kesildiğini anlamadıklarını belirten çalışanlar, yeterli iş güvenliğinin alınmamasından dolayı da endişeli olduklarını ifade ediyorlar.

inşaat sahası içinde bulunan Enfeksiyon Hastalıkları Kliniği aktif bir şekilde hizmet vermeye devam ediyor.

İçinde 20 hastanın tedavi gördüğü klinik tam da inşaat sahasının ortasında bulunuyor.

Doktor, hemşire ve çok sayıda sağlık çalışanı inşaat alanı içerisinde hiçbir önlem alınmaksızın çalışıyor.

Enfeksiyon Hastalıkları Kliniği'ne giden yolun başına "Önce iş güvenliği", "Baretsiz girilmez" gibi uyarıların olduğu levhalar konulsa da, hastane çalışanlarının ve hastaların güvenliği bakımından önlem alınmaması dikkat çekiyor.

Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi çalışanları, Soma'da 301 işçinin yaşamını yitirmesine neden facianın ardından hala iş güvenliği sorununun önemsenmediğini belirtiyor.

İnşaat sahasında bulunan Enfeksiyon Hastalıkları Kliniği'nde çalışan bir hemşire şunları söylüyor:

"Soma gibi bir facianın ertesinde sağlık çalışanlarının hiçbir güvenlik önlemi alınmaksızın çalıştırılması aslında hiç ders alınmadığını gösteriyor. Üstelik hastalar da risk altında. İnşaata başlanmadan önce Enfeksiyon Kliniği'nde yatan hastaların taşınacağı söylenmişti ancak aktif hizmet vermeye devam ediyor. Hasta yakınları ve bizler, inşaat alanından geçerek buraya gitmeye çalışıyoruz. Bir dolu tabela var ama formalite icabı konmuş gibi. Son olarak hastanemizin bahçesinde bulunan onlarca ağacın kesildiğini gördük. Bu çok acı…"