Bir Gelecek İnşa Etmek



Genç Mimarlar Spotlar Altında

Genç bir mimarın başına gelebilecek en iyi şey kendi işlerinden birini uluslararası bir derginin kapağında görmek olabilir. Bu durumda New York'ta seyahat ederken Conde Nast Traveler'ı alıp da Koh Samui'deki Sila Evason Hideaway'in dünyanın en iyi 116 otelinden biri seçildiğini gördüğünde Metric Co Ltd'in baş tasarım mimarı Amata Luphaiboon'un nasıl hissettiğini tahmin edebilirsiniz.

Yaptığı ilk şey güzel haberi vermek için önce annesi Pornsri Luphaiboon'a sonra da kendine bu projeyi veren Sookta Chirathivat'a telefon etmek oldu.

Sila Evason Hideaway dört genç mimar tarafından tasarlandı; Amata, Revaree Nophaket, Twitee Vajrabhaya, ile peyzaj mimarı olarak Wannaporn Lamsam Phornprapha. Bu yeni nesil mimarlar Chulalongkorn Üniversitesi'ndeki lisans dönemlerinden beri arkadaşlar, ve hepsi ABD'deki Ivy League kolejinde yüksek lisans eğitimlerine devam ettiler.

Bangkok'a dönüklerinde bir takım oluşturum yeni mülkü için genç kan arayan Sookta'ya tasarım konseptlerini sundular.

Conde Nast Traveller'dan başka, resort ayrıca Vogue Entertaining & Travel (Australia), Lifestyle & Travel, ve Sila Evanson'un 10 fotoğrafına yer veren "Hip Hotels" rehber kitapçığında yer aldı.

Amata yerel mimarlık alanında yükselen bir yıldız. Mimarlıktaki ilk yüksek lisans derecesini Washington Üniversitesi'nden aldı. Daha sonra Wannaporn'un da ikinci derecesini aldığı Harvard Üniversitesi'nden gelişmekte olan ülkelerde şehir gelişimi diplomasını aldı. Revaree Michigan Üniversitesi'nden, Twitee ise Princeton'dan mezun oldu. Kendilerine ait zamanlarını çoğunlukla yaratıcılıklarının besini olmak üzere dünyayı dolaşmaya ve otellerle resortlar başta olmak üzere mimarinin parlak örneklerini gezmeye ayırdılar.

Evason Hideaway onların ünlü olan ilk projeleri ve kesinlikle şu durumda kucaklarına düşmesi muhtemel olan başka büyük projelerin yollarını açacak. Şu sıralar Phi Phi adasında Zeavola adındaki bir proje, Koh Samui'de uluslar arası zenginleri hedefleyen "küçük ama güzel" bir butik ve önceki ikisi Angkhana Prachuabmoh'a ait olan yeni Sukhumvit evi üzerinde çalışıyorlar.