Bir Saat Pedal Çevirin, Evinizin 24 Saatlik Enerjisini Karşılayın!



Manoj Bhargava, kendi kurmuş olduğu özel ekibiyle birlikte bir bisiklet geliştirdi. Tamamıyla insandan aldığı dinamizmden faydalanarak enerjiyi elektriğe çevirebilen ve bir evin 24 saatlik enerji ihtiyacını karşılayabilen bu bisiklet büyük ilgi görmekte.

Webtekno’da yer alan habere göre kullanımı oldukça kolay olan bisiklet her pedal çevrildiğinde kendisine bağlı olan çarkı döndürüp enerjiyi hapsediyor ve bunu bir batarya ünitesine aktararak saklıyor.

Yapılan röportajlarda dünya nüfusunun yarısının elektriğe ulaşamadığını ya da günde en fazla 2-3 saat kadar erişebildiğini söyleyen Bhargava, her şeyin enerjiye ihtiyacı olduğunu ve bunun özellikle kırsal bölgelerdeki evler için çok önemli bir olacağını belirtti. Fosil yakıtlı araçların artık günümüzde kullanılmamaya başlandığını, elektriğe ulaşamayan kişilerin bu bisikleti kullandığı taktirde büyük bir enerji ağı oluşturulabileceğini belirtiyor.

Sadece insan enerjisiyle ve elektrik üretebilecek olan bu sistem aynı zamanda bireyin günlük spor aktivitesini de bir nebze olarak karşılayarak insan vücudun zinde olmasına da katkı sağlayacağı belirtilmekte.

Bhargava, önümüzdeki yıl içerisinde yalnızca Hindistan’da 10 bine yakın haneye bu bisikletten dağıtmayı hedeflediklerini söylüyor. Büyük bir servete sahip olan Bhargava, ayrıca tam bir hayırsever bir iş adamı. Servetinin %90’ını hayır işlerine ve bilimsel çalışmalar yapan departmanlarına yatırmakta olan bu ünlü isim dağıtacağı bisikletler için de herhangi bir ücret talep etmeyecek.