Birinci Ulusal Sürdürülebilir Kalkınma İçin Eğitim Konferansı



Konferansta, sürdürülebilir kalkınma için eğitim alanında ulusal ve uluslararası süreçler, paydaşların gerçekleştirdiği örnek çalışmalar ile kavramın ulusal düzeyde hayata geçirilmesi için atılması gereken adımlar tartışılacak. Konferans kapsamında, Türkiye’de sürdürülebilir bir ekonomik büyümenin sağlanması, sosyal refahın ve çevre ile yaşam kalitesinin arttırılması için önemli bir araç olarak “sürdürülebilir kalkınma için eğitim” konusunda;  ulusal ve uluslararası süreçler, Türkiye’deki mevcut durum ve atılacak adımlar 200’ü aşkın karar verici ile 15 Kasım 2012 tarihinde Ankara’da değerlendirilecek.

 

Sürdürülebilir Kalkınma için Eğitim konusunda ilk ulusal konferans

Sürdürülebilir kalkınma hedeflerine ulaşmak önemli bir araç olan eğitimin rolüne dair temellerin atıldığı Birleşmiş Milletler Çevre ve Kalkınma Konferansı’nın 20. yılında düzenlenen Birinci Ulusal Sürdürülebilir Kalkınma için Eğitim Konferansı sayesinde Türkiye’de konu ile ilgili mevcut durumun ve yapılması gerekenlerin tartışılacağı bir paylaşım platformu oluşturulacak.

 “Yaşam için teknoloji” sloganıyla sadece bugünü değil geleceğimizi de iyileştiren teknolojiler sunan Bosch Ev Aletleri, kurulduğu günden bu yana çevre duyarlılığı ile Ar-Ge çalışmalarına büyük önem veriyor, geleceğin teknoloji ve tasarımlarını şimdiden sunabilmek ve sürdürülebilir kalkınmayı desteklemek için önemli yatırımlar yapıyor. Gelenekselleşmesi hedeflenen Birinci Ulusal Sürdürülebilir Kalkınma için Eğitim Konferansı sponsorluğu da Bosch’un çevre ve eğitim odaklı sosyal sorumluluk projeleri ile “Doğa Dostu Teknoloji” yaklaşımının önemli bir parçasını ifade ediyor.

 

200’ü aşkın temsilci bir araya gelecek

Yeni bir kavram olan “Sürdürülebilir Kalkınma için Eğitim konusunu tartışmak üzere 200’ü aşkın karar vericiyi bir araya getirecek olan konferans, aktif katılımın sağlanacağı tartışma platformlarına, sergi alanlarına ve eş zamanlı oturumlara ev sahipliği yapacak. Kamu kurumlarında, yerel yönetimlerde, hükümetlerarası ve ulusal - uluslararası kurumlarda görevli ve ilgili politikaların düzenlemesinden sorumlu çalışmalar yürüten sivil toplum kuruluşu temsilcileri, kişileri ve medya sorumlularını bir araya getirecek.

Ankara'da düzenlenecek etkinliğin katılım şartları, konferans mekânı ve içeriğini öğrenmek için tıklayınız