Türk Mimar Birkiye, Mipim Ödülü'nü Üçüncü Kez Aldı



Türk mimar Şefik Birkiye’nin sahip olduğu Atelier D’Art Urbain mimarlık firması, uluslararası alanda düzenlenen Mipim 2006 Gayrimenkul Fuarı’nda ikincilik ödülü aldı. Böylece Atelier D’Art Urbain, Mipim Ödülü'nü üç kez kazanarak büyük başarı elde etti. Türk şirketi, 14-17 Mart 2006 tarihleri arasında Fransa'nın Cannes şehrinde düzenlenen MIPIM Fuarı’nda Otel ve Turizm Tesisleri kategorisinde, Monaco şehrinde yaptığı Monte-Carlo Bay Hotel & Resort projesi ile ödüle layık görüldü.

Şefik Birkiye, 2 milyar dolarlık bir fonla dünyada ilk defa denenen bir iş modelini hayata geçirmeye çalıştığını belirterek "Projelerimizi kendimizin finanse edeceği bir iş modeli kurduk. Bu proje üzerinde de yaklaşık 4 yıldır çalışıyorum. Önümüzdeki üç yıl içinde inşa ettiğimiz binaların yüzde 60’ını kendimiz finanse edeceğiz; gayrimenkulleri bir fonda toplayarak işletmesini üstleneceğiz" dedi. Birkiye, konuyla ilgili olarak yedi proje hazırladıklarını, bunları her yıl 5-6 bina inşa ederek bir fonda toplayacaklarını açıkladı. Türkiye’de de yatırımlarını hızlandıracağını belirten Birkiye, "Şu an analiz ettiğimiz üç büyük arsa var. Eğer şartlar uygun olursa buralarda proje yapmak istiyoruz" dedi.

Atelier D’Art Urbain mimarlık firması daha önce 1998 yılında Konut Geliştirme Kategorisi’nde ‘Le Jardin des Conderies Belçika’ projesi ile, 2000 yılında ise İş Merkezleri Kategorisi’nde ‘Green Island Belçika’ projesi ile birincilik ödülünü almıştı.