"Bizde 'Naylon', Çakma Proje Yok!"



Ulaştırma, Denizcik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, İzmir'in Dikili İlçesi Çandarlı Belediyesi'nin ek hizmet binasının açılış törenine katıldı.

Bakan Yıldırım, Çandarlı'nın UNESCO'nun kültür mirası listesine girdiğini hatırlatarak, Kuzey Ege limanının üst yapısı için 5 Eylül'de üst yapının ihalesine çıkılacağını söyledi. Yıldırım, şöyle konuştu:

"İzmir, Türkiye'nin üçüncü büyük kenti. Altı ay öncesine kadar tarihi, turizmi, tarımı, denizciliği bu kadar gelişmiş bir şehrimizin kültür değerlerini tarih varlıklarını kültürel mirasını UNESCO'ya kabul ettiremeyen bir il olduğunu biliyor musunuz? Bunu İzmir'de ilk olarak başaran Çandarlı. Bergama ve Selçuk sırada. Onlar da bu mirasa sahip olmak için çalışıyorlar. Kale onarıldı restore edildi. Mütevazı imkanlarla elektrik şebekesi altyapı işleri yapıldı. Şimdi 2 milyon metreküplük 150 bin nüfusa yetecek içme suyu için göletin temeli atıldı. Bir yıl sonra hizmete giriyor. Çandarlı ve Dikili'de şu anda devam eden projelerin sayısı 67. Bizde gürültü yok iş var. Sessiz sedasız iş yaparız. Türkiye'nin en büyük limanını yanı başınızda yapıyoruz. 15 Mayıs 2011 tarihinde temel attık 700 metrelik ana mendirek inşaatı bitmek üzere. Harcanan para 300 milyon lira. 5 Eylül'de üst yapının ihalesine çıkıyoruz. Yapılacak yatırım miktarı 750 milyon Euro, 2 milyar liranın üzerinde. Kuzey Ege'ye Çandarlı'ya yapılıyor. 10 milyon konteyner kapasiteli bir limandan söz ediyoruz. 15 bin doğrudan çalışan olacak".

Yıldırım, İzmir'de 35 projenin 17'sinin yapımına başlandığını belirterek, "Bunların Tutarı 28.5 milyar lira. İzmir- İstanbul Otoyolu, 15 milyar lira. Adnan Menderes Havalimanı. Bu yıl sonu açıyoruz. Yaptığımız havalimanını idari binası Esenboğa'dan büyük. Ankara- İzmir yüksek hızlı tren. Bu kadar yeter diğerleri kalsın. Naylon proje yok, çakma proje yok. Baba projeler var. İzmir'e yakışan projeler var" dedi.