BMD "Yılbaşı Konsept Tasarım Yarışması"nda Ödüller Sahiplerini Buldu

Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) ve Hürriyet Look tarafından bu yıl beşincisi düzenlenen, alışveriş merkezleri ve mağazaların yılbaşı vitrin düzenlemelerinin değerlendirildiği "Yılbaşı Konsept Tasarım Yarışması" ödülleri, görkemli bir törenle sahiplerini buldu.

Yılbaşı döneminde, mağaza ve alışveriş merkezlerinin tasarladıkları renkli ve yaratıcı vitrin, iç ve dış mekan düzenlemelerinin değerlendirildiği program, “Alışveriş merkezi” ve “Mağaza” tasarımı olmak üzere iki kategoride gerçekleştirildi. Ödül töreni gecesi ise, moda- tasarım dünyası ile Türkiye’nin en önemli markalarının temsilcileri bir araya geldi. 2009 Yılbaşı Konsept Tasarım Yarışması’nın jüri üyeleri Hürriyet İcra Kurulu Başkanı Ayşe Sözeri Cemal; Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Güzel Sanatlar Fak. Sahne Dekorları Bölüm Bşk. Prof. Bengi Bugay; Model ve moda editörü Ece Sükan; Jüri Başkanı Mimar Erhan İşsözen;  Sanatçı Günseli Kato; Akademisyen / Sanatçı Prof. Hüsamettin Koçan; Doğan Burda Dergi Yayıncılık Murahhas Üyesi Mehmet Y. Yılmaz; Mağaza Tasarım Danışmanı Nil Telli Meriç; BMD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Özlem İkiışık; Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Özlem Süer; Tasarımcı / Görsel Yönetmen Reha Erdoğan; Moda tasarımcısı Rıfat Özbek gibi kendi dallarında büyük başarılara imza atmış isimlerden oluşuyordu.

Her iki kategorinin birincileri BMD ve Hürriyet Look tarafından, New York’taki Tasarım Haftası’na bir yolculuk ile ödüllendirildi. Yarışmanın ikincileri Las Vegas'da düzenlenen Globalshow Fuarı'na, üçüncüler ise Paris Maison & Object Fuarı’na üç günlük seyahat kazandı.

Altıncı BMD Yılbaşı Konsept Vitrin Tasarım Yarışması’nda ödül kazananlar sırasıyla şöyle:

AVM Kategorisi

Birincilik Ödülü: KayseriPark Alışveriş Merkezi
İkincilik Ödülü: Armonipark Alışveriş Merkezi
Üçüncülük Ödülü: Palladium Alışveriş Merkezi

Mağaza Kategorisi

Birincilik Ödülü: Collezione
İkincilik Ödülü: Turkcell
Üçüncülük Ödülü: Tefal - Groupe SEB