Çiçek Pasajı Şimdi 'Çiçek' Gibi



Beyoğlu Belediyesi ve Mey İçki'nin katkılarıyla restore edilen Çiçek Pasajı, önceki akşam açıldı. Açılış töreninde konuşan Mey İçki Üst Yöneticisi Galip Yorgancıoğlu, İstanbul'un eğlence hayatının en güzel mekânlarından biri olan Çiçek Pasajı'nın, kentin sosyal ve kültürel hayatında önemli bir yeri olduğunu söyledi.

Yorgancıoğlu, Türk turizmi için de çok önemli bir bölge olan pasajın, çatısından aydınlatmasına ve çiçeklerine kadar her şeyiyle restore edildiğini anlattı. Yorgancıoğlu, 130 yıllık bir bina olan Çiçek Pasajı'nın restorasyonuna katkılarından dolayı Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan ve Kaymakam Ali Kamil Başar'a teşekkür etti.

İlk rehabilitasyon
Beyoğlu Belediye Başkanı Demircan da Balık Pazarı ve İstiklal Caddesi çevresinde bir rehabilitasyon çalışması yürütüldüğünü belirterek, "Çiçek Pasajı'nın bugün yeni yüzüyle ortaya çıkması bizim için anlamlı. Bu proje kapsamında ilk rehabilitesi bitirilen yer de burası oldu. Çiçek Pasajı'nın tarihi bir anlamı var. İstiklal Caddesi'ni gezmeye gelen birçok insanın özellikle gelmeyi ve görmeyi düşündüğü mekânlardan biri burası" dedi.