Bodrum Graffiti Müzesi



Bodrum Müzesi'nde incelemelerde bulunan uzmanlar, mekanda bulunan diğer yazıların da kırmızı boya ile bozulduğunu tespit etti.

Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi ile ilgili iddiaları araştırmak üzere Bodrum'a giden Kültür ve Turizm Bakanlığı müfettişleri, skandal seviyesinde yeni bulgulara ulaştı.

Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi'ndeki iddiaların ardından, Kültür ve Turizm Bakanlığı müfettişleri Latin Dilleri uzmanı Haydar Dönmez, Arkeolog Zülküf Yılmaz ile bilirkişi olarak incelemelere katılan İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Hamdi Sayar, dün müzede inceleme yaptı.

Müze içerisinde bulunan tarihi eserlerin üzerlerinde yer alan yazı örneklerini ve bu yazıların yakından çekilmiş fotoğraflarını tek tek inceleyen müfettişler, kale içindeki tarihi zindanda yer alan ve tartışmalara neden olan ''Inde Deust Abest'' yazısını ve fotoğraflarını da incelediler.

İncelemeler sırasında basının görüntü almasına izin verilmezken, Bakanlık Müfettişi Haydar Dönmez, gerekli açıklamanın, Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç tarafından yapılacağını belirtti. Müzede yapılan incelemelerde, çok sayıda tarihi eser ile tarihi zindanda yer alan yazının üzerinden kırmızı bir boya ile gidildiğini tespit ettiklerini belirten Dönmez, müzenin duvarlarında ziyaretçilerin yazdığı tahmin edilen yazıların da incelemeleri sırasında tespit edildiğini kaydetti.

Hediyelik Eşya İç İçe
Bu arada, müzenin farklı noktalarında, müzeyi ziyarete gelen turistlere hediyelik eşya satan satıcılar dikkat çekiyor. Tarihi zindanda yer alan ve tartışmalara neden olan ''Inde Deust Abest'' yazısını görmek ve görüntülemek için çok sayıda yerli turist müzeye akın ederken, yazıyı yazdığı iddia edilen teknisyen Behçet Dinçer konuyla ilgili gazetecilerin sorularını cevapsız bıraktı. Dinçer, ''Herkes benim söylemediğim şeyleri yazıyor. Ben müfettişlere verdiğim ifademde her şeyi söyledim'' dedi.