Bodrum için Acı İtiraf



Bodrum Kaymakamı Abdullah Kalkan, ilçenin otuz değil beş yıl sonraki geleceğini bile görmekte güçlük çektiklerini belirterek, “Çünkü tarih ve kültür kentinde kurulan 11 yerel idare sadece kendi sorunlarını görmeye ve çözmeye çalışmaktan, Bodrum’u bir bütün olarak görmekte güçlük çekiyor. Hızla nüfusu artan, binlerce konut yapılan ve rant sağlanan kentin elektrik, su, kanalizasyon, gürültü ve hanutçuluk gibi sorunları çözülemez hale geldi” dedi.

Bodrum’un son otuz yılda büyük bir hızla değiştiğini anımsatan Kalkan, ilçenin iki yıl önce “kültür ve turizm bölgesi” ilan edilmesine karşın, hala turizm mi yoksa emlak sektöründe mi gelişeceğinin belirlenemediğini vurguladı. İlçenin beş yıl sonraki geleceğini bile görmekte zorlandıklarını, 11 yerel idarenin sadece kendi sorunlarını çözmeye çalışmaktan Bodrum’u bir bütün olarak göremediğini vurgulayan Kalkan, “Kış nüfusu ve yaz aylarında 1 milyon turiste hizmet vermeye çalışan bürokratlar büyük fedakarlıkla görevini sürdürüyor. Bu sorunlar çözülmeden Bodrum’da turizm kalitesini üst seviyeye çıkarmak Bodrum’un geleceğini kurtarmak çok zor” dedi.

Bodrum’un sorunlarının yerel idareler ve sivil toplum örgütlerinin işbirliği sonucu oluşturacak projelerle çözülebileceğini belirten Vali Dr. Ahmet Altıparmak ise sorunların zamanında üretilmeyen projelerden kaynaklandığını savunarak, şöyle konuştu:

“Bodrum, Marmaris ve Fethiye gibi kıyı kentlerinin sorunlarını hızla çözmek için mutlaka birlikte hareket edilmeli. Bürokratların kıyı kentlerinde hizmet verebilmesi için rahat yaşam koşullarına kavuşturulması en azından lojman sorunlarının çözülmesi gerekir. Yaz ve kış nüfusu ve hizmet yüzdesi farklı olan turizmin başkentinde ,memuru kaçırmamak gerekiyor. Çünkü turizmde topal hizmet olmaz. Geçim sıkıntısı ile uğraşan personelden turizmde kaliteli hizmet beklemek haksızlık.”