Bodrum Katlardaki Atık Suların Hijyenik Tahliyesi için Drainlift



Wilo, günümüzde yapılan yeni projelerin birçoğunda yer alan çok katlı bodrumlarda, atık su tahliyesi için fark yaratan çözümler sunuyor. Bundan birkaç yıl önce atık sular temelde açılan betonarme atık su toplama çukurunda toplanıyordu. Ama temelde açılan çukurdaki atık suyun temele zarar vermesi ve kokuya neden olmasından ötürü polietilen tanklı Drainlift tahliye cihazları günümüzde çok kullanılan bir ekipman haline geldi.

Drainlift atık su tahliye cihazlarının kullanım alanları ve özellikleri

Özellikle kanalizasyon seviyesi altında kalan WC, duş, çamaşır odalarında oluşan atık suyun kanalizasyona transferinde kullanılan bu cihazlar, polietilen malzemeli tankı sayesinde hijyenik ve dayanıklı bir tahliye sağlıyor. Polietilen malzeme, özellikle zemin ve toprak temaslı ortamlar için kullanılan en uygun malzeme olup; dış ortam koşulları, nem ve kokuya olan direncinden dolayı tercih ediliyor.

Drainlift cihazlar, projede mevcut bulunan klozet, lavabo, çamaşır makinası, bulaşık makinası, duş, evye gibi cihazların adedine göre hesaplanıyor. Tahliye cihazları, sadece bir banyonun kapasitesinden max. 130 m3/h ve max. 52 mSS yükseklik kapasitelere kadar modellere sahip.

Drainlift foseptik tahliye cihazları, tek pompalı ve çift pompalı olarak tercih edilebilirler. Çift pompalı tahliye cihazı genellikle arıza halinde devreye girmesi ve pik yük artışı halinde iki pompanın da çalışması için kullanılıyorlar.

Drainlift foseptik tahliye cihazları, arıza halinde elektrik kesintisine karşı şebekeden bağımsız alarmla donatılmış. Bu alarm elektrik kesintisinde bile tüm arızaları ya da taşma bilgilerini kontrol panosu aracılığıyla kullanıcıya iletiyor.

Cihaz, 2 pompalı olsa bile Y bağlantı sayesinde tek bir çıkış hattına sahip. Entegre çekvalfi sayesinde harici bir çekvalf kullanımına gerek kalmıyor. Drainlift foseptik tahliye cihazı, teslimat kapsamındaki delik açma testeresi (punç) sayesinde tesislerde montaj esnekliği sağlıyor. Giriş bağlantısını, tesislerdeki tesisat bağlantısına uygun olarak testere yardımıyla kullanıcı kendi açıyor. Ve yine teslimat kapsamında bulunan conta ve kelepçelerle sabitlenmesi sağlanıyor.