Bodrum’a Kameralı Koruma



Bodrum İlçe Emniyet Müdürlüğü, ilçeyi WiMAX'e sahip 70 kamerayla donatmayı hedeflerken, hizmetle kentin 24 saat gözlem altına tutulması planlanıyor. Proje kapsamında kentin aylık 60 bin dolar gibi kablo altyapı kirasından tasarruf etmesi bekleniyor. Bordum'da daha önce Mobese projesi kapsamında kamera sistemi kurulmaya çalışılmış, ancak şehrin tarihi dokusu nedeniyle  güvenliği sağlayacak yeterli kameranın yerleştirilebileceği kabloların döşenmesine izin verilmemişti. Bodrum İlçe Emniyet Müdürlüğü Bilgi İşlem Şefi Faruk Meltem, söz konusu sistemin tarihi dokuya zarar vermediğini kaydederek, WiMAX'in kablolu teknolojilerden çok daha ucuza mal olduğunu söyledi.

Henüz lisansı yok

Bodrum'da kullanılan WiMAX teknolojisinin Türkiye'de henüz lisansları verilmediği kaydedildi. Ulaştırma Bakanlığı lisansların yılın ilk çeyreğinde alınmasını öngörürken, söz konusu çalışmanın 2009 yazına sarkabileceği ifade edildi. Teknolojinin deneme amaçlı olarak teknoloji lisanssız olsa da bazı kamu projelerinde kullanıldığı vurgulanırken, Fatih İlçe Emniyet Müdürlüğü'nün de belediyenin projesi kapsamında WiMAX teknolojisiyle güvenlik kamerası hizmeti aldığı belirtildi. Projeyi STM adlı şirket ile WiMAX kameraların tedarikçisi Proxim'in Türkiye distribütörü Corvus ile birlikte yürütülüyor.

Öte yandan ilçe için ileri teknolojiyi kullanan Emniyet Müdürlüğü'nün resmi internet sitesinin yapım aşamasında olduğuna dikkat çekildi.