Bodrum'a Yüzer Dalgakıran



Bodrum Kaymakamı Mehmet Gödekmerdan, İçmeler mevkisinde düzenlenen törende, Türk işçiliğiyle yapılan Türkiye'nin en büyük yüzer dalgakıranının parça parça denize indirilmeye başlandığını söyledi. Bodrum'da çok sayıda yat olduğunu ancak limanların yetersiz kaldığını vurgulayan Gödekmerdan, ''Bu yatların bağlanacak limanlara ihtiyacı var. Yatlar çoğalıyor, liman ihtiyacı artıyor. Yüzer dalgakıran ile liman ihtiyacı karşılanmış olacak'' dedi.
    
Belediye Başkanı Mehmet Kocadon ise tamamlandığında Türkiye'nin, alanında en uzunu olacak dalgakıranın parça parça denize indirilmeye başlandığını belirtti. Dalgakıranın özellikle günübirlik turların yapıldığı Gümbet İskelesi'ne katkı sağlayacağını anlatan Kocadon, ''Gümbet'ten yılda 250-300 bin kişiyi geziye çıkarıyoruz. Gümbet, bu dalgakıranla çok güzel bir günübirlik gezi alanı olacak'' diye konuştu.
    
Konuşmaların ardından 20 metre uzunluğunda, 8 metre genişliğinde ve 4.5 metre yüksekliğindeki pontonlardan biri denize indirildi. Tamamlandığında 220 metre uzunluğunda olacak yüzer dalgakırana aynı anda 40 metre uzunluğunda 250 tekne yanaşabilecek. Yaklaşık 3,5 milyon liraya mal olan dalgakıranın eylül ayında tamamlanması planlanıyor.