Bodrum'da 34 Bin İmzalı Tepki



DHA'nın haberine göre, Bodrum'da Ortakent-Yahşi Mahallesi'ne Dini Tesis ve Kültür Merkezi ile Mumcular Mahallesi'ne yapılmak istenen TOKİ projeleri tepki topladı. Bodrum Kent Konseyi, ilgili bakanlıklara gönderilmek üzere 'Bodrumlular Bodrum'a Sahip Çıkıyor' adlı imza kampanyası başlattı. İmza kampanyasına bugün kadar 33 bin 957 kişinin destek verdiği açıklandı.

Kent Konseyi Başkanı Hamdi Topçuoğlu, konsey sözcüleri Rezzan Şebin, Yaman Olgaç ve Demet Köklükaya konsey binası önünde yaptığı açıklamada bu projelerin Bodrum kimliğini çok değiştireceğini ve zarar vereceğini öne sürdü. Yaman Olgaç, ıslak imza sayısının 19 bin 16, elektronik ortamda ise 14 bin 941 olduğunu belirterek, 44 kurum ve 5 parti ilçe örgütünün de kampanyaya destek verdiğini söyledi. Olgaç, şöyle konuştu:

"Şimdi 33 bin 957 kişi ve bütün bu kurum ve kuruluşların görüşleri önemsenmeyecek bir konu mudur? Buna Ortakent'te Külliye, Mumcular'da TOKİ yapmak isteyen, izin verenler düşünecek ve karar verecektir. İmza metnimizde; 'Bodrum, dünyanın ortak kültürel tarihi ve doğal değeridir ve öyle kalmalıdır. Bodrum kimsenin tapulu malı değildir. Bu topraklarda yaşayan herkesin söz hakkı vardır. Mera alanlarına ve verimli tarım topraklarına toplu konut inşaatları istemiyoruz.

Orman alanlarına yeni turizm tahsis alanları istemiyoruz. Denizin kıyı kenar çizgisini değiştirecek yatırımlar istemiyoruz. Hazine arazilerine külliye istemiyoruz' dedik. Doğa ve doğal varlıklarımızı rahat bırakalım, merkezi yönetimden doğru yerler ve doğru ölçekler saptanana kadar bu projelerden vazgeçilmesini talep ediyoruz. Daha fazla geç kalmadan, geri dönülmez kalıcı tahribatları büyütmeden, 'Bodrum'u devam ettirecek nitelikleri tehlikeye atmadan mutlak önlemler alınmalıdır."

Cumartesi etkinlik hazırlığı

Bodrum Kent Konseyi Başkanı Hamdi Topçuoğlu ise, Bodrum Müftülüğü ile görüşerek, diyalog yollarını aradıklarını anlatırken, "Şimdi de, Muğla Valiliği ve Çevre Şehircilik Müdürlüğü ile görüşeceğiz. Olmadı, Ankara'ya Bakanlığa kadar gideceğiz. Bodrum Kent Konseyi olarak, Bodrum'a sahip çıkmaya devam edeceğiz. Bu kapsamda 28 Mayıs cumartesi günü Bodrumlu Sanatçılar Belediye Meydanı'nda 'Bodrumlular Bodrum'a sahip çıkıyor' konseptli yelken ve tuvalleri ile bir canlı performans sergileyecekler" dedi.