Bodrum'da Konut Fiyatları Boğaz'la Yarışıyor



Türkiye'nin en popüler tatil beldesi olan Bodrum'da konut fiyatları aldı başını gidiyor. İstanbul'un Boğaz semtleriyle yarışacak kadar yüksek meblağlarla konut satılan ve kiralanan Bodrum'da fiyatlar euro, dolar ve pound cinsinden telaffuz ediliyor.

Bodrum'un merkez, Türkbükü, Bitez, Yalıkavak, Turgutreis gibi popüler koylarında inşa edilen markalı konut sitelerinde fiyatlar 690 bin euro'ya (Yaklaşık 1.2 milyon YTL) kadar çıkıyor. Beldedeki ikinci el satılık konutların metrekare fiyatları 6 bin euro'ya (Yaklaşık 10.5 bin YTL) kadar ulaşıyor. Hem yerli hem de yabancı turistler tarafından oldukça talep gören yazlık evlerde kira fiyatları ise aylık 20 bin YTL'ye çıkabiliyor.

Bodrum'un gördüğü yoğun ilgi, yerel inşaat şirketlerinin her geçen gün biraz daha büyüyüp güçlenmesine neden olurken İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyük illerde faaliyet gösteren birçok büyük şirketin de Bodrum'da yeni projelere başlamasına neden oluyor.

Hem gördüğü yoğun talebe, hem de düşük yoğunluklu imar planına bağlı olarak artan konut fiyatları, inşaat şirketlerini villa projelerinden çok daire konseptli projelere yönlendiriyor. Bununla birlikte Bodrum'da yapılan daire tipi konutlar villa konforunu aratmıyor. Büyük bir çoğunluğu bahçe ya da teras dubleksi olarak tasarlanan bu dairelerin bazılarında müstakil havuzlar bile yapılıyor.

İnşaat şirketleri, genellikle üst gelir grubu konut alıcısına hitap eden Bodrum'da orta gelir grubuna uygun konutlar da üretiyor. Bazı projelerde büyüklükleri 34 metrekareye kadar düşen daireler, 37 bin 500 pound'dan başlayan fiyatlarla satılıyor.

Bodrum Yarımadası'nın tam ortasında bulunan Ortakent'te fiyatlar daha makul düzeylerde bulunuyor. Ortakent'te metrekaresi 1000 YTL ile 3 bin 500 YTL arasında değişen fiyatlarla ikinci el konutlar satılırken aylık 1000 YTL'den başlayan fiyatlarla yazlık konut kiralanabiliyor.

Fiyatlar daha da artacak
Öte yandan gayrimenkul uzmanları, Bodrum'daki fiyatların yakın bir gelecekte daha da artacağını belirtiyor. Özellikle Avrupalı yabancı yatırımcılar tarafından tercih edilen Bodrum'da fiyatlar, bu konuda en yakın rakibi olan İspanya, İtalya ve Yunanistan gibi Akdeniz ülkelerine göre hayli düşük.

Bodrum'un uluslararası gayrimenkul pazarında yıldızı en çok parlayacak bölgelerin başında geldiğini söyleyen uzmanlar, konut fiyatlarının rakip ülkeler düzeyine gelene kadar süreceğini tahmin ediyor.