Bodrum’da Monarch Court’u Yarattı Yurtdışına Yayacak

İngiliz gayrimenkul yatırım şirketi City Centre Holdings, Bodrum’daki 3 konut projesi ile yarattığı "Monarch Court" markasını, yurtdışına taşımayı planlıyor. Şirket, global olarak büyümek için yatırım yapacağı yeni ülkelerde Türkiye’de yarattığı markayı kullanacak.

City Centre Holdings ortağı Christopher Penna, 2004’te kurulan ve daha çok Almanya ile Polonya’da yatırımları bulunan, bu ülkelerde alım-satım şeklinde faaliyet gösteren şirketin 3-4 yıl önce iyi bir ortam yakaladığını, ancak bu pazarların doyduğunu ve oradaki döngüyü tamamladığını söyledi. Penna, Almanya ve Polonya’da artık kendileri için fırsat kalmadığını belirterek, "Bundan dolayı Türkiye’ye fokuslandık. Her iki ülkede artık işimiz yok. Şu anda tek ilgi odağımız Türkiye. 4 ortağız ve 4 ortak da şu anda Türkiye’de yaşıyor. Bu ülkede uzun süre kalmayı düşünüyoruz" şeklinde konuştu.

Makro ekonomik göstergelere bakıldığında Türkiye’nin yatırım yapmak için çok uygun bir yer gibi göründüğünü, mikro açından da Avrupa Birliği (AB) sürecindeki atılımları ve şu andaki ekonomik durumu dolayısıyla Türkiye’nin uygun bir yatırım yeri olduğunu düşündüklerini ifade eden Penna, "Çok memnunuz. Doğru bir karar aldığımızı görüyoruz" dedi.

İstanbul’da arsa bakıyor

Türkiye’de yarattıkları markayı yurt dışına da taşıma planları bulunduğunu anlatan Christopher Penna, "Global olarak markamızı büyütmek istiyoruz. Ancak Almanya ve Polonya’daki gibi Türkiye’den çıkmak diye bir şey söz konusu değil. Diğer ülkelerde de Monarch Court markasını kullanacağız" diye konuştu. Monarch Court markası altında Türkiye’de rezidans yapmayı düşündüklerini de aktaran Penna, şunları kaydetti: "Markamızı İstanbul’a taşımak istiyoruz. İstanbul’da arsa bakıyoruz. 2009’da İstanbul için 100 milyon dolarlık yatırım öngörüyoruz."