Bodrum'da Yazlık Sezonu Açıldı

Havanın ısınmasıyla birlikte İstanbullular'ın gözde tatil beldesi Bodrum'da yazlıklar satışa çıkıyor. Bodrum'un dokusuna uygun beyaz sitelerde havuz, özel iskele ve tenis kortları bulunuyor.

Havaların yavaş yavaş ısınmaya başlamasıyla birlikte, İstanbullular'ın en gözde tatil beldelerinden olan Bodrum'da da peşpeşe yazlık projeleri satışa sunuluyor. Bodrum'un dokusuna uygun beyaz evlerin oluşturduğu sitelerde, yüzme havuzları, özel iskeleler ve tenis kortları gibi pekçok lüks olanak beraber sunuluyor.

Bu projelerden birisi, Seaside Astera Evleri. Site, 800 metrekarelik 7 adet malikane ve 7 adet villadan oluşuyor. Genel Turizm ve Ticaret tarafından Bodrum Yalıkavak ile Gündoğan arasında kalan 24 dönüm arazi üzerine kurulan Seaside Astera Evleri'nin altyapı çalışmaları tamamen bitti. Sitedeki malikaneler tripleks ve villa şeklinde. Evlerin iç dekorasyonunda, Venetta Cucine mutfak, Siemens beyaz eşya, Franke evye ve davlumbaz, Vitra seramik, Intema armatürler, Kayseri taşı merdiven kaplamaları, Gewiss elektrik aksesuarları kullanıldı. Yatak odaları laminant parke, koridor ve mutfaklar ise seramik döşendi.

Sauna da var
Seaside Astera'da sosyal yaşam alanları olarak özel plaj, iskele, 500 metrekarelik yüzme havuzu ve tenis kortu mevcut. Ayrıca, otomatik bahçe sulama, 350 kwa'lik jeneratör, uydu alıcılı TV şebekesi, binalar arası telefon sistemi bulunan Seaside Astera'da; malikaneler ve villalarda bohçalama sistemi ile izole edilerek su tasfiyesi yapılmış temeller, ısı yalıtımlı tuğla duvarlar, izolasyonlu asmolen döşemeler, su bazlı özel boyalar, Rehau marka PVC doğramalar kullanıldı. 800 metrekare kullanımlı malikanelerde, kanallı ısıtma sistemi, 2 adet elektrikli soğutma cihazı, LPG tankı ve sauna yer alıyor.

İpekçi'den sandalet evleri
Bodrum'da satışa sunulan bir başka proje Sandalet Evleri. Göltürkbükü'nde yer alan Sandalet Evleri, adını Bodrum'un simgesi haline gelen sandaletten alıyor. Konsept tasarımını Cemil İpekçi'nin üstlendiği Sandalet Evleri'nin mimarisi, Eski Roma'dan esinlenerek inşa ediliyor. Projede koyu kucaklayan manzarası ile 82 daireden oluşan 3'er katlı 30 blok yer alıyor. El işçiliğinin ön planda tutulduğu projede beş farklı tipte tasarlanan ünitelerin büyüklükleri ise 100-185 metrekare arasında değişiyor.

Proje içerisinde Roma ve Tropikal isimleriyle iki ayrı havuz, köy meydanı, sandalet müzesi, sarnıç, market ve restoranın yanı sıra ev sahiplerine uzmanlar eşliğinde geleneksel el işlemeciliği eğitimlerinin verileceği hobi atölyeleri de yer alıyor. Toplam arsa büyüklüğü 33 bin metrekare olan Sandalet Evleri'nin 29 bin metrekarelik kısmı, sosyal tesis ve yeşil alan olarak ayrılıyor. Sarnıçların ve tarihi kaya mezarlarının süslediği Göltürkbükü beldesinde yer alan Yapı Endüstrisi Sandalet Evleri'nde yaşam, Temmuz 2006'da başlayacak.