Bodrum'daki Yangın Korkuttu



Bitez Mahallesi Hisarevleri Tatil Sitesi yakınlarındaki makilik alanda bugün saat 04.00 sıralarında yangın başladı. Bölgeden yükselen dumanları görenler yangını itfaiye ve orman ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine bölgeye sevk edilen Bodrum Orman İşletmesi'ne ait iki arazöz ve belediyeye bağlı 8 itfaiye aracı söndürme çalışmalarına başladı.

Panik yarattı

Rüzgarın sık yön değiştirmesi ve alevlerin yaklaşık 1200 villanın bulunduğu Burak, Efe ve Hisar Evleri sitelerine yaklaşması paniğe neden oldu. Güçlükle müdahale edilebilen yangın yaklaşık 1.5 saatte kontrol altına alınabildi. Alevler sitelere 50 metre kadar yaklaşınca tedirgin olup, bahçe hortumları, kazma ve kürekler ile ekiplere yardımcı olmaya çalışan tatilciler, yangın söndürülünce rahat nefes aldı. Site sakinlerinden 42 yaşındaki Nurcan Çevik, şöyle dedi:

"Sabah alevlerle uyandık, otların kuru olması nedeniyle hızla büyüyen yangın evlerin dibine kadar gelince komşuları uyandırdık. Tedbir aldık. Ancak itfaiye hızla müdahale etti, kısa sürede kontrol altına aldı."

Yangında 3 hektarlık alanın zarar gördüğü, çıkış nedenin araştırıldığı ve soruşturma başlatıldığı bildirildi.