Bodrum'un Tek Sulak Alanıyla Bahçe Sulama



Bodrum’un Göltürkbükü beldesinde, 1’inci derece doğal sit alanı içinde yer alan Akdeniz Gölü ve Kocadere Sulak Alanı kurumaya yüz tuttu. Sadece bu bölgede yetişen Gölköy hurmasıyla ünlü gölün ve sulak alanın ‘yeni imar uygulamaları, yangınlar, gölün suyunun bahçe sulamada kullanılması amacıyla otellerin açtığı drenaj kanalları ve aşırı betonlaşma’ yüzünden yok olmaya yüz tuttuğunu söyleyen çevreciler harekete geçti.
 
Göltürkbükü Belediye Başkanı DP’li Halil İbrahim Kaynar’ı ziyaret eden Mavi Yol Girişimi'nden Filiz Dizdar,  “1’inci derece doğal sit alanı olan bölgede hurma ağaçları yakıldı. Göl molozlarla dolduruldu, çöplük alanına dönüştürüldü. Bodrum’daki tek sulak alanın tabiat parkı ilan edilmesini istiyoruz. Yetkililer tedbir almak için gölün kurumasını, cennetin ölmesini beklemesin.”

Göltürkbükü Belediye Başkanı Halil İbrahim Kaynar da çevrecilerin tepkilerini olumlu bulduğunu söyledi. Kaynar “Bölge hazineye ait olduğu için müdahale edemiyoruz. Çöpleri bile alamıyoruz. Ben de oranın yaşanabilir, doğal park haline getirilmesini istiyorum” dedi.