Bodur'dan Zincirlikuyu'ya Sabancı'yı Sevindiren Cami

Kale Şirketleri Kurucu Murahhas Azası ve Yönetim Kurulları Başkanı İbrahim Bodur; birçok tanınmış ailenin aile kabristanlarının bulunduğu Zincirlikuyu Mezarlığı'nın içine cami yaptırdı.

Zincirlikuyu'da bir cami yaptırmak için yıllar önce şahsen müracaat ettiğini anlatan Bodur, ön kısımda yer olmadığı için o zamanki isteğinin gerçekleşmediğini belirterek şöyle konuştu:

‘‘Yıllar sonra, geçen yıl yakın dostum Prof. Dr. Osman Şekerci'nin cenazesinin defni sırasında mezarlığın arka kısmında bir cami inşaatı gördüm. Sadece temel ve kolonlar vardı. İnşaatın yanına gittiğimde elinde kürekle bir şahıs cami inşaatının avlusundaki kabri düzeltiyordu. Kim olduğunu sorduğumda, orada yatan merhum Bekir Uluçınar'ın torunu olduğunu ve caminin yapımını dedesinin başlattığını fakat vefatı üzerine yarım kaldığını ve kendilerinin bunu devam ettiremeyeceklerini, tamamlanması için bir hayırsever beklediklerini ifade etti. Ben merhum Uluçınar'ı ve torununu hiç tanımadığım halde camiyi tamamlamaya karar verdim. Cenazeler için tüm imkan ve teşkilat olmasına rağmen namaz için camisi yoktu.’’

Bodur, caminin tamamlanmasıyla vatandaşların Zincirlikuyu Mezarlığı içindeki Mezarlıklar Müdürlüğü'nde gerekli işlemlerini tamamlayıp, cenaze hizmetlerini yapabileceklerini ve cenaze namazını da yine mezarlık içinde kılabileceklerini kaydetti. Bodur şöyle devam etti: ‘‘Cami olmadığı için cenazeler genellikle çok uzaktaki camilerde namazları kılındıktan sonra buraya defin için getiriliyor. Bu da büyük bir trafik sorunu yaratıyor ve hem cenaze sahipleri ile katılanlar, çok büyük zaman kaybedip eziyet çekiyor. Benim aile kabristanım burada değil ama yine de caminin yapımını üstlendim. Yaklaşık yüzde 90'ını yapmış oldum. Önemli bir harcama yapıldıysa da bu önemli değil. Gerekli olan yerde bir cami yapılmasıdır.’’

Sabancı, Koç, Eczacıbaşı gibi ünlü ailelerin aile kabristanlarının bulunduğu Zincirlikuyu Mezarlığı'nda ‘cami sorununun çözülmesine’ Sakıp Sabancı da sevindi ve açılışı İbrahim Bodur ile birlikte yapmak için söz verdi. Caminin açılışına mezarlıkta kabristanı bulunan bazı ünlü aileler, Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan Sorumlu Bakan, İstanbul Valisi ve Müftüsünün de katılması bekleniyor.