Boğaz Köprüsü'nde Paralı Geçiş Sona Erdi



İstanbul Boğaziçi Köprüsü gişelerinden saat 24.00'den itibaren paralı geçiş sona erdi. Yeni geçiş sisteminin gece yarısından itibaren başlaması nedeniyle, Boğaziçi Köprüsü'nden bundan sonra sadece Otomatik Geçiş Sistemi (OGS) veya Kartlı Geçiş Sistemi (KGS) bulunan sürücüler karşıya geçebilecek.

Bu arada, uygulamanın başladığı ilk dakikalarda OGS ve KGS'si bulunmayan sürücüler nakit gişeleri olmadığı için OGS gişelerinden ücret ödemeden kaçak geçiş yaptı. Uygulamadan haberleri olmadığını belirten bazı sürücüler, uygulamaya tepki gösterirken, gişe çalışanları ise uygulamadan memnun olduklarını, gişelerin kaldırılmasıyla egzoz gazının olumsuz etkisinden kurtulacaklarını söyledi.

Öte yandan Okmeydanı, Zincirlikuyu, Mecidiyeköy ve Beşiktaş'taki yol trafik levhalarında 'OGS ve KGS'si olmayan sürücüler, Boğaziçi Köprüsü'nü kullanamaz' ikazı yapılırken, bu sürücüler Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'ne yönlendiriliyor.

Bu arada, uygulamanın başlamasıyla birlikte Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nde de dört gişe paralı geçiş için ayrılırken, diğer gişelerden OGS ve KGS'li geçiş yapılıyor.