Boğaz'daki 170 Kazıklı İskeleye ÇED İstenmedi



Torunlar Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), 2012 yılında özelleştirmeyle 49 yıllığına aldığı, Beykoz Paşabahçe Mahallesi’nde bulunan ve İstanbul Boğazı’nın en kıymetli bölgeleri arasında sayılan eski Tekel Fabrikası’nın önüne yaklaşık bin metrekarelik bir iskele inşa edecek.

Bakanlık ÇED’e Gerek Duymadı
Torunlar GYO, 1 Eylül tarihinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na arazinin önündeki alana ilave bin metrekarelik iskele yapmak için “Rıhtım Ve İskele Revizyonu (Güçlendirme ve Kullanma İzni Kapsamında Alan İlavesi) Projesi” ile Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) başvurusunda bulundu. BirGün'den İsmail Arı'nın haberine göre; Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, 23 Aralık tarihinde yaptığı açıklamayla “ÇED gerekli değildir” kararı verildiğini açıkladı.

Reklam Goruntulenme Bolumu

170 Tane Kazık Çakacaklar
Torunlar GYO’nun Bakanlık'a sunduğu ÇED dosyasında yer alan bilgiye göre, İstanbul Boğazı’nda yer alan arazisinin önüne 170 adet çelik borudan oluşan kazık çakılacak. Dosyada, “Üç bin metrekare civarında üstyapı betonarme imalatı yapılacak olup, 900 metrekare civarında mevcut iskele üstyapı betonarme imalatı kesilerek sahadan uzaklaştırılacaktır” ifadeleri yer aldı.

3 Bin 935 Metrekare Alan
Proje dosyasında eski Tekel Fabrikası’na ait mevcutta 2 bin 888 metrekarelik büyüklüğünde alana sahip iskele ve rıhtım alanı olduğu belirtilerek ilave kazıklar ile bin 46 metrekarelik alan artışı yapılacağı belirtildi. Alan artışıyla birlikte iskele ve rıhtım alanı toplam 3 bin 935 metrekareye çıkarılacak. İskelenin, “Turizm konaklama tesisine hizmet edecek deniz araçlarının yolcu indirme bindirme faaliyetleri” için kullanılacağı belirtildi.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.