Araziler İştah Kabarttı

Milli Eğitim Bakanlığı, Antalya'nın merkezindeki iki okulun üzerindeki tahsisin kaldırılmasına izin verince velilerle mahkemelik oldu. Bakanlığın, Antalya'da üzerinde İsmet İnönü döneminden kalan İsmet İnönü İlköğretim Okulu ve İsmet İnönü Kız Teknik Lisesi'nin bulunduğu okullar üzerindeki tahsis izninin kaldırılması tepkiyle karşılandı.

İsmet İnönü Kız Teknik Lisesi Okul Aile Birliği Başkanı Süreyya Boğatur, okullarının yıkılarak başka bir yere taşınmasının öğrenciler açısından çok olumsuz sonuçlar doğuracağını söyledi. Boğatur, Milli Eğitim Bakanlığı'nın tahsisin kaldırılması yönündeki izin kararının geri çekilmesini isterken karara karşı dava açacaklarını söyledi. İsmet İnönü İlköğretim Okulu ile birlikte hareket edeceklerini belirten Boğatur, ''Veliler çok huzursuz. Bizler de okulumuza sahip çıkarak karara karşı dava açacağız'' dedi.

MEB'in kararı doğrultusunda iki okulun yıkılarak arazinin farklı bir şekilde değerlendirilmesi kararlaştırıldı. Değeri 20 ile 50 milyon YTL arasında değiştiği belirtilen araziler, bakanlığın kullanımından çıkarılarak AKP'li Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne bırakıldı. Belediyenin okulları yıkarak yerlerine il sınırları içindeki başka bir yerde yeni okul yapımı sözü verdiği, söz konusu arazinin ise yeşil alan olarak kullanımının planlandığı belirtildi. Ancak arazinin ticari bir amaçla kullanılması yönünde eğilim geliştiği kaydedildi. Bölgenin iş merkezi olarak değerlendirilmesi için il teşkilatından istek geldiği iddia edildi.