Boğaz'ın Silueti Rötuşlandı



Çengelköy'de Boğaz'ın 'görüntüsünü bozan' sekizer katlı üç blok yıkıldı. Binaların Boğaz'ın geri görünüm bölgesinde kaçak olarak yapıldığı belirtildi. 'Geri görünüm bölgesi', kıyı şeridinin geri planında kalan ama üzerine yüksek binalar yapıldığında denizden görülebilen yerler için kullanılıyor. Üsküdar Belediyesi, üç yıl önce Çengelköy Bahçelievler Mahallesi'ndeki Aykent Boğaziçi Kooperatifi'ne ait üç blok hakkında, İmar Kanunu ve İmar planlarına aykırılık nedeniyle yıkım kararı aldı. Defalarca mühürlenen 96 daireli üç bina dün Üsküdar Belediyesi'nin ekipmanları yetersiz kalınca Büyükşehir Belediyesi'nin iş makineleri ve çevik kuvvet eşliğinde yıkıldı.
İBB İmar Müdürü Şimşek Deniz, "Defalarca mühürlenen bu binalar hem inşaat ruhsatsız, hem zemin oturumuna ve hem kat yüksekliğine aykırı şekilde yapılmış" dedi.

Dün bir yıkım da Sarıyer'de yapıldı. Balıkçılar Çarşısı yarım saat içinde dozerlerin altında yok oldu.


Dava bitmeden yıkıldı
10 yıl önce Sarıyer Belediyesi'nce yaptırılan ve içinde 17 işyeri bulunan çarşı hakkında çevre sakinleri altı yıl önce çevre kirliliği yarattı diyerek dava açmıştı. Belediye yeni yer sözü verince dava bitmese de çarşı sakinleri binayı tahliye etmişti.