Bölge Müdürlükleriyle Tabii Güzellikler daha Etkin Korunacak



Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü’ne bağlı olarak ülke genelinde bazı illerde bölge müdürlükleri kurulacak. Bu çerçevede kurulacak bölge müdürlüklerinden biri Sinop’ta diğeri de Çanakkale’de yapılandırılacak. Sinop Bölge Müdürlüğü’ne Kastamonu, Zonguldak, Bartın ve Karabük illeri de bağlanacak.

Bakanlığın yeniden yapılandırılmasıyla kurulması kararlaştırılan bölge müdürlükleri, söz  konusu bölge sınırları içerisinde yer alan milli park, tabiat parkı, tabiatı koruma alanlarının korunması, yönetimi, geliştirilmesi ve kaynakların sürdürülebilir kullanımına yönelik çalışmaları yapmak, yaptırmak ve her türlü tedbirleri almakla görevli olacak. 

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü'ne bağlı olarak kurulacak bölge müdürlüklerinden bir diğeri de Çanakkale'de yapılandırılacak. Bölge müdürlüğünün sorumluluk sahasında Balıkesir ve Edirne illeri de yer alacak.

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, bölge müdürlüklerinin kurulması ile milli parklar, tabiat parkları, tabiatı koruma alanları, tabiat anıtları, yaban hayatı koruma ve geliştirme sahaları, sulak alanlar, orman içi su ürünleri ve avcılık faaliyetlerine ilişkin planlama, projelendirme, uygulama, bakım ve kontrol çalışmalarının tek elden yürütüleceğini ifade etti.     

Prof. Dr. Veysel Eroğlu, biyolojik çeşitlilik ve tabiatın yerinden ve daha iyi korunması gibi çok önemli bir vazifeyi ifa edecek olan bölge müdürlüklerinden birinin Sinop’ta kurulmasının, zümrüt yeşili Karadeniz bölgemizdeki tabii güzelliklerimizin korunarak gelecek nesillere daha sağlıklı olarak aktarılmasını sağlayacağını söyledi.  

Ayrıca Bakanlığın yeni yapılanmasında Orman Genel  Müdürlüğü'nün daha da güçlendirilmesi neticesinde, ormancılık faaliyetleri,  ağaçlandırma, erozyon kontrolü, yangınla mücadele, orman köylülerinin desteklenmesi gibi bütün işlemlerin, Çanakkale'deki mevcut orman işletme  müdürlükleri tarafından çok daha hızlı ve etkin bir şekilde yürütüleceği  kaydedildi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, ''Biyolojik çeşitlilik ve tabiatın yerinden ve daha iyi korunması gibi çok önemli bir vazifeyi ifa edecek olan bölge müdürlüklerinin  kurulması, korunan alanların yönetiminde  verimlilik ve etkinliğin de artırılmasına hizmet edecektir'' ifadelerine yer  verdi.