Bölgede Faaliyet Gösteren Türk Firmalarının Sayısının 1520'ü Geçti



Türkiye ile Irak'ın kuzeyi, gelişen siyasi ve ekonomik ilişkilerle birlikte bölgeye giden Türk firmalarının başarısı, bölge yetkilileri tarafından takdirle karşılanıyor.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın geçen mart ayında Erbil'e yapmış olduğu tarihi ziyaret ile Irak'ın kuzeyinin Türkiye ekonomisine entegresi daha güçlü hale gelirken, bölgede faaliyet gösteren Türk firmalarının sayısının 1520'ü geçti.

Bölgesel Kürt Yönetimi Başbakanı Dr. Berham Salih, Erbil Valisi Nevzat Hadi ile birlikte Erbil'in önde gelen Türk firmalarından Eksen İnşaat tarafından yapımı devam eden ve 25 milyon dolara mal olacak Adliye Binası inşaatını ziyaret etti.

Eksen İnşaat ortaklarından Veysi Onal tarafından karşılanan Başbakan Salih ve beraberindeki heyet şantiyeyi gezerek Türk mühendislerinden yürütülen çalışmalara ilişkin bilgi aldı.

Şantiyeyi gezen Salih şirket Eksen İnşaat sahiplerinden Veysi Onal'ı kutlayarak başarılarının devamını diledi. Yaptıkları işin bölge ile Türkiye arasındaki ilişkilere olumlu katkısının da olduğunu ifade eden Salih, ''Türk firmalarının çalışmalarını bölgede takdirle karşılıyoruz'' dedi.

Erbil Valisi Nevzat Hadi ise Bölgesel Başbakan Behram Salih'e, Türk firması Eksen İnşaatı överek, ''Bu firma zamanında ve çok güzel bir şekilde işlerini bitirdiğini'' ve kendileri ile çalışmaktan memnun olduklarını söyledi.

Vali Hadi, ''Kürt bölgesinde, Türkiye iş adamları daha fazla ekonomik çalışmalar yürütüyorlar. Biz bunu gözle görülür bir şekilde görebiliyoruz. Bu da, Türkiye ile bölge arasında ne kadar büyük bir ekonomik işbirliği olduğunun bir kanıtıdır'' dedi.

Eksen İnşaat ortaklarından Veysi Onal, Irak'ta kalkınmanın yapı taşlarından ilk sıralarda olan inşaat sektörü içerisinde üstlendiği yaşamsal işlevler, en ince ayrıntılardan başlayarak daima en iyiyi hedeflemeyi gerektirdiğini kaydetti.

Veysi Onal, bu dev ve zorlu endüstride yerini alan Eksen İnşaat'ın, gerçekleştirdiği ve gerçekleştirmekte olduğu projelerin takdirle karşılanmasının bir Türk firması olarak kendilerini gururlandırdığını ifade etti. Bölgede yaptıkları işler nedeniyle bölge yönetiminden teşekkür belgesi de aldıklarını ifade eden Önal şöyle dedi:

''Bu övgü ve takdirler bizim çalışma azmimizi daha da kamçılıyor. İnşaat sektörünün farklı alanlarında aynı üstün uzmanlık ve büyük deneyimle hizmet veriyorken, bitirdiğimiz her yeni projenin yaşamayı hep daha iyiye götürmeyi hedefleyen şirket birikimimize yepyeni değerler kattığına inanıyoruz. Yaptığımız işlerde ''kalite, hız, ekonomi' dengesini gözeterek, müşteri memnuniyeti odaklı çalışmamızın sonuçlarını alıyor ve doğru yolda olduğumuzu görüyoruz.

Hızlı karar alabilme ve uygulamaya geçme yeteneğimizle, takım ruhunu ve işimize sahiplenmeyi geliştirerek, ulusal ve uluslararası pazarda en güncel ve en doğru uygulamaları gerçekleştiren Türk şirketleri arasında yer almak için emek, zaman ve kaynak harcamaya devam edeceğiz.''

Bölgede sekiz yıldır faaliyette bulunan Eksen İnşaat'ın üstlendiği projelerin toplam değeri 250 milyon doları aşmış durumda bulunuyor. Eksen İnşaat en son30 milyon dolara mal olacak Irak Valilik Binası ihalesini kazanmıştı.