Bölgemiz ve Ötesi Ormancılık Toplantısı



Birleşmiş Milletler Ormancılık Forumu Dokuzuncu Oturumu (UNFF-9) 23 Ocak-4 Şubat 2011 tarihleri arasında New York’ta düzenlenmiş, toplantıda Türkiye’yi Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu'nun başkanlığında bir heyet temsil etmişti. Türkiye'nin girişimleri neticesinde UNFF-10 toplantısının ilk kez New York dışında Türkiye'de yapılması karara bağlanmıştı.

Bu çerçevede Birleşmiş Milletler Ormancılık Forumu 10. Oturumu 8-19 Nisan 2013 tarihleri arasında "Ormanlar ve Ekonomik Kalkınma" ana temasıyla İstanbul'da gerçekleştirilecek.

İstanbul’da düzenlenecek Birleşmiş Milletler Ormancılık Forumu 10. Oturumu’na hazırlık maksadıyla 21-22 Ocak 2013 tarihlerinde iki gün süreyle “Bölgemiz ve Ötesi Ormancılık Toplantısı” yapılacak.

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun açılış konuşmasını yapacağı İstanbul Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayında yapılacak toplantıya orman ve ormancılıkla ilgili kurum, kuruluş, üniversiteler, araştırma kuruluşları, uluslararası kuruluşlar ve STK temsilcileri katılacak.

Türkiye, Birleşmiş Milletler Ormancılık Forumu ile Dünya ormancılığının odak noktası ve çekim merkezi haline gelecek, uluslararası ve bölgesel ormancılık politikalarında inisiyatif sahibi olacak.

Ormancılık Forumunda alınacak kararlar ayrıca, 2013 yılında imzaya açılacak olan "Avrupa Ormancılık Sözleşmesi" ile 2015 yılında uygulamaya geçilecek "BM Ormancılık Sözleşmesi"ne önemli altlık oluşturacak.