Borç Nedeniyle Köy İcralık Oldu



Uşak'a bağlı Muharremşah Köyü üç yıl önce yapılan kanalizasyon işinden kalan borçlar nedeniyle icralık olunca muhtar Fethi Tarhan isyan etti. Köyün kanalizasyon işinin normal şartlarda İl Özel İdaresi tarafından yapıldığını, eski muhtar Hasan Hüseyin Özkan’ın kişisel olarak bu işi çözmeye kalkması nedeniyle sorunlar yaşadıklarını iddia eden Tarhan, "Hasan Hüseyin Özkan, bir firmaya işi verip maddi yük köylünün sırtına bindirdi. İş icraya intikal etti. 22 bin lira olan borcumuz 65 bin lira çıktı. Köy konağı, futbol sahası ve 2 bin dekarlık tüzel kişiliğe ait mera icra yoluyla satışa çıkarılacak. Borcu ödeyecek gücümüz yok" dedi.

Tarhan, hiçbir etüt çalışması olmadan 15 gün içinde tamamlanan şebekenin de bir hafta içinde çöktüğünü, kanalizasyonun köy arazilerine dökülmeye başladığını söyledi.

Satış kararı bekleniyor

Köyü icraya veren Yarenbaş Hafriyat’ın avukatı Atilla Arslan, köydeki arsaların değerlerinin ölçüldüğünü, icradaki bütün işlemlerin tamamlandığını ve satış kararı beklediklerini bildirdi. Arslan, "Eski Muhtar Özkan, hafriyat ve alt yapı yaptırmış. İşi İbrahim Yarenbaş’a ait hafriyat firmasına vermiş. Fakat tahsilatta sorunlar olmuş. Bu yüzden 3 yıldır dava sürüyor ve parası tahsil edilmeye çalışılıyor. Normal şartlarda 22 bin TL olan alacak şu anda faiz ve masraflarla birlikte 65 bin liraya ulaştı. Köy tüzel kişiliğine ait arsalar ve köy konağı şu anda icrada" dedi.

Köye yapılan kanalizasyon için 100 bin lira harcandığını kaydeden eski Köy Muhtarı Hasan Hüseyin Özkan ise "Yıllardır süren sorunu çözmek için harekete geçtim. Kanalizasyon için gerekli olan parayı köylüden toplayalım dedik. 45 bin lira fosseptik için gitti ve desteklemelerle ödedik. Kanalizasyon için kalan 55 bin liranın 33 binini ben ödedim. 22 bin lirayı köylüden istedim. Kimse ödemedi ve işi yapan firma bizi mahkemeye verdi. Bu nedenle icralık olduk" dedi.