Borçelik Kalın Galvaniz Hattını Modernize Ediyor

Borçelik, yapı, otomotiv ve beyaz eşya sektörünün ihtiyaç duyduğu kalın (2.00 - 4.00 mm) galvaniz sacların üretildiği ikinci galvaniz hattının kapasitesini ve kalitesini Şubat ayında başlamış olan modernizasyon çalışması ile arttırıyor. Borçelik’in ikinci sıcak daldırma galvanizleme hattı 'Galva 2', yapılan modernizasyon sonrasında Mayıs 2006’da devreye girecektir.

Yapılacak modernizasyon yatırımı temel anlamda, “GALVA 2” hattında da eski "fluks" teknolojisinden fırın sistemli güncel teknolojiye geçişi sağlayacak.

Yaklaşık üç ay sürecek bu modernizasyon çalışması sonucunda, kaplama yüzey kalitesi ve homojenliği ile tutunurluğu (adezyon) arttırılacak ve böylece derin sıvama işlemlerinde dahi kaplama yüzey tutunurluğu ( 350 g/m2 ye kadar lock-forming garantisi ) sağlanacak. Bunun yanında, daha hassas kaplama miktarı kontrolü yapılabilecek, 100 - 600 g/m2 aralığından istenen kaplama miktarına uygun üretim yapılabilecek. Modernizasyon ile birlikte 2,00 - 4,00 mm kalınlık aralığında üretim yapılabilecek. Kalın galvaniz üretim kapasitesi ise, 150 bin ton / yıl seviyesine çıkacak.

www.borcelik.com