Bornova Sevgi Yolu Taşınıyor



Bornovalıların, uzun yıllardır gümüş eşyadan, kitaba kadar farklı ürünleri satın alma imkanı bulduğu Sevgi Yolu taşınıyor.

Tezgahların düzensizliği ve işporta CD satışı nedeniyle kötü bir görüntü sergileyen yolda yeşil alan ve çiçeklendirme çalışmaları yapılacak. Mevcut tezgahlar ise eski Migros mevkiindeki parka taşınacak. Ayrıca bu park alanı içinde Bornovalı kadınlar da haftanın bir günü kendi el emekleriyle yaptıkları ürünleri satabilecek.

Amaç farklılaştı
Bornova Belediye binasının arka cephesinde yer alan Süvari Caddesi'nin sonunda kurulan Sevgi Yolu, kısa sürede ilçenin önemli mekanlarından biri oldu. Araç trafiğine kapalı olan bu yolda, Bornova Belediyesi'ne ayda 50 milyon lira tezgah bedeli ödeyenler farklı ürünleri satışa sundu. Kitap, takı, biblo, gümüş, küçük ev eşyalarının daha ucuz olması ve çeşit çokluğu nedeniyle Bornovalılar, Sevgi Yolu'nda alışveriş yapmayı tercih etti. Ancak geçen zaman içinde tezgahlar el değiştirdi. Sevgi Yolu'na düzensizlik hakim oldu. Korsan CD satıcıları başta olmak üzere yasal olmayan tezgahlar, Sevgi Yolu'nu amacının dışına çıkardı. Alana bir düzen getirmek isteyen Bornova Belediyesi, önümüzdeki yıl başlatılacak çalışmayla Sevgi Yolu'nu eski Migros mevkiindeki parka taşıma kararı aldı. Mevcut tezgahlardan çalışma hakkı bulunanlar, yeni kurulacak parkta satışa devam edebilecek. Bornova Belediye Başkanı Sırrı Aydoğan "Sevgi Yolu artık düzensiz bir hal aldı. Burayı bir yeşil alana dönüştürmek istiyoruz. Vatandaşlar da şikayetçi. Eski Migros mevkiindeki park alanı çok büyük bir alan olmasına rağmen, atıl kalmıştı. Orayı da değerlendirmiş olacağız" dedi.