Bornova’nın Stadında Revizyon



Bornova Belediyesi'nin İzmir Büyükşehir Belediyesi ile birlikte Doğanlar'da yapımını sürdürdüğü stadın kapasitesi iki kat arttırılıyor. Projede 6 bin kişi olan tribün kapasitesi, 12 bine çıkarılacak.

Mülkiyet ile ilgili sorunlar giderildikten sonra betonarme tribünlerin kapasitesi 10 bine yükseltilecek. 2 bin kişilik portatif tribünlerle birlikte toplam kapasite 12 bin olacak.

Canlı yayınlara uygun ışık sistemi

Profesyonel lig maçlarının oynanabilmesi için Türkiye Futbol Federasyonu ile temasta olan Bornova Belediyesi, gerekli diğer düzenlemeleri de yapacak. Kapasite artışının yanı sıra ışıklandırma sistemini de güçlendirerek canlı yayınlar için uygun hale getirecek. Doğanlar’da 1410, 1412 ve 1607 sokaklar arasında kalan 21 bin metrekarelik alanda inşa edilen stat, Ankara Caddesi üzerindeki Naldöken Kavşağı'ndan kolaylıkla ulaşılması bakımından İzmir'in en önemli spor alanlarından biri olacak.

2015-2016 sezonunda kullanılacak

Stadın kapasitesini kentin ihtiyacını da göz önüne alarak arttırma kararı aldıklarının dikkat çeken Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, Doğanlar'da yapımı süren stadın tüm İzmir kulüplerinin hizmetinde olacağını söyledi. Profesyonel lig maçlarının oynanabileceği bir stat inşa edeceklerini belirten Başkan Atila, "Türkiye Futbol Federasyonu ve kulüplerle yaptığımız görüşmeler neticesinde projesinde değişikliğe gittiğimiz stadımız 2015-2016 sezonuna hazır olacak" dedi.