Borsacılar İmar İznini KİPTAŞ Üzerinden Aldı



İMKB çalışanlarınca kurulan Finanskent Yapı Kooperatifi, Eyüp’te satın aldığı 72 bin metrekarelik araziye konut yapmak için belediyeden izin alamayınca KİPTAŞ’la anlaştı. KİPTAŞ devreye girince imar izni jet hızıyla onaylandı.

İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB) çalışanları tarafından kurulan S.S. İstanbul Finanskent Konut Yapı Kooperatifi, 2006’da Eyüp’te TEM’in hemen kenarındaki 72 bin metrekarelik araziyi satın aldı. Kooperatif 2007’de, imar planında günü birlik kullanıma yönelik dinlenme ve piknik alanı olarak görülen araziye, yüksek konut yapmak için plan tadilatı teklifinde bulundu. Ancak talep İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nce kabul görmedi. Arazinin eski sahibi Yimpaş Holding de 2004 ve 2006’da iki ayrı başvuruda bulunmuş ancak yine Meclis’ten ret cevabı çıkmıştı.

İMKB’ciler bu kez sorunun çözümü için belediye şirketlerinden KİPTAŞ’ın kapısını çaldı. Şubat ayında KİPTAŞ ve Finanskent yönetimi arasında yapılan görüşmeler olumlu sonuçlandı. KİPTAŞ ile kat karşılığı anlaşma sağlandığı üyelere duyuruldu. Duyuruda "KİPTAŞ, projeye ilişkin gerekli ruhsatları aldıktan sonra, 24 ay içerisinde dairelerimizi, ortak kullanım alanları ve sosyal tesisleri ile birlikte tamamlayarak teslim edecektir" denildi.

KİPTAŞ’ın, yetkiyi eline almasıyla birlikte, plan tadilatı süreci hızla tamamlandı ve Büyükşehir Belediye Meclisi, 16 Mayıs 2008 tarihinde plan tadilatı teklifini, oy çokluğuyla kabul etti.

TEM, Okmeydanı Sapağı ve Hasdal Kışlası karşısında kalan araziye, en fazla 8 katlı apartmanlardan oluşması düşünülen projenin, yeşili, parkı bol, sosyal olanakları yeterli, arabaların ve çöpün görülmediği, mühendisliğin bütün imkanları kullanılarak oluşturulması planlanıyor.

Park alanına 8 katlı binalar yapılacak

TEM Otoyolu, Okmeydanı Sapağı, Hasdal Kışlası karşısında kalan ve önceki imar planında park alanı olarak geçen araziye şimdi 8 katlı apartmanlardan oluşan site inşa edilecek.