Borusan Boru'nun Üst Düzey Yönetiminde Değişiklikler Yapıldı

Borusan Boru'da üst düzey yönetimde değişiklikler yapıldı. Bülent Demircioğlu Borusan Boru Genel Müdürlüğü görevinden ayrılarak, Borusan Mannesmann Yönetim Kurulu Murahhas Azası olurken, yerine Tayfun İşeri atandı.

Borusan Boru tarafından yapılan açıklamaya göre, mayıs ayından itibaren yürürlüğe giren yeni atamalar sonucunda, 10 yıldır Borusan Boru Genel Müdürü olarak görev yapan Bülent Demircioğlu, Borusan Mannesmann Yönetim Kurulu Murahhas Azası oldu. Demircioğlu’ndan boşalan göreve, Borusan Makina Genel Müdürü Tayfun İşeri getirildi. Borusan Güç Sistemleri Genel Müdürü Ercüment İnanç, Borusan Makina’nın başına gelirken, Borusan Holding 6 Sigma Kurumsal Yayılım Sorumlusu Sinan Yükeb de Borusan Güç Sistemleri Genel Müdürü oldu.

Yeni düzenlemeler çerçevesinde Borusan Makina’da satış ve satış sonrası hizmetleri de ayrıldı. Murat Erkmen Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı görevine devam ederken, Ömer Meti Satış Sonrası Hizmetler Genel Müdür Yardımcılığı’nı üstlendi. Semra Akman Borusan Holding İnsan Kaynakları ve 6 Sigma Genel Müdür Yardımcısı oldu. Borusan ve Mannesman Boru Mali İşler Genel Müdür Yardımcılığı’na ise Elif Ayhan getirildi.

*Bülent Demircioğlu: 1949 yılında dünyaya gelen Bülent Demircioğlu Saint Joseph Fransız Lisesi’ni bitirdi. Yüksek öğrenimini İstanbul Teknik Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Elektrik Bölümü’nde tamamladıktan sonra, iki yıl ITT firmasında çalıştı. 1974 yılında Borusan Gemlik Tesisleri’nde Genel Müdür Yardımcısı olarak çalışmaya başladı.
Yelken sporu ile ilgilenen Bülent Demircioğlu, evli ve iki çocuk babasıdır.

*Tayfun İşeri: 1955 yılında dünyaya gelen Tayfun İşeri, yüksek öğrenimini Texas A&M Üniversitesi’nde tamamladı. Aynı üniversitede Endüstri Mühendisliği konusunda master yapan İşeri, 1984 yılında Borusan’da çalışmaya başladı. 1994 yılına kadar Borusan Amortisör’ün, 2004 yılı Nisan ayı sonuna kadar ise Borusan Makina’nın Genel Müdürü olarak görev yaptı. Futbol ve squash ile ilgilenen Tayfun İşeri, evli ve iki çocuk babasıdır.

*Ercüment İnanç: 1957 doğumlu Ercüment İnanç Ankara Koleji mezunu. Manchester Üniversitesi’nde 1979 yılında Makina Mühendisliği bölümünden mezun oldu. 1984 yılından beri Borusan grubunda görev yapmakta olan İnanç, 1998 yılına kadar Birlik Çelik ve Supsan’da Genel Müdürlük görevlerinde bulundu. 1997 yılında Milli Prodiktivite Merkezi tarafından yılın işvereni seçildi. Ercüment İnanç, evli ve bir çocuk babasıdır (Emir,14).

*Sinan Yükeb: İTÜ’de makina mühendisliği eğitimi alan Sinan Yükeb, Amerika’da makina mühendisliği masterı yaptı. Üniversitede asistan olarak çalıştıktan sonra ülkesine dönen Yükeb, Türkiye Demir Çelik İşletmeleri’nde çalıştı. 1994 yılında Borçelik’in kurulması ve devreye alınması ile birlikte fabrika müdürü olarak görev yaptı. 2000 yılı başında Borusan Yassı Çelik İcra Komitesi Üyeliği ve 2002 Mart ayı itibariyle 6 Sigma Kurumsal Yayılım Koordinatörlüğü görevini üstlendi.