Borusan Mannesmann Boru TUCSAmark Kalite Belgesi Aldı



Türk Yapısal Çelik Derneği tarafından verilen Yapısal Çelik Yeterlik Belgesi TUCSAmark, bu yıl Borusan Mannesman Boru’nun oldu. Borusan Mannesman Boru Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Bülent Demircioğlu belgeyi, Türk Yapısal Çelik Derneği Başkanı Prof. Dr. Nesrin Yardımcı’dan aldı.

Borusan Mannesmann Boru, çelik yapı sektöründe faaliyet gösteren firmaların yeterlik ve yetkinliklerini belgelemek amacıyla, Türk Yapısal Çelik Derneği tarafından verilen TUCSAmark belgesinin sahibi oldu. Türk Yapısal Çelik Derneği Başkanı Prof. Dr. Nesrin Yardımcı TUCSAmark belgesini, Borusan Mannesman Boru Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Bülent Demircioğlu’na verdi.

Türk Yapısal Çelik Derneği TUCSA’nın yapısal çelik sektörünün gelişmesinde önemli bir rol üstlendiğini belirten Bülent Demircioğlu şunları söyledi:

“TUCSA’nın verdiği TUCSAmark Belgesi, çelik yapı sektörü temsilcileri ve sektörden hizmet alan yatırımcılar için büyük anlam taşıyor. Belge, sektörde yüksek kalite düzeyinin sağlanması ve korunması için firmaları teşvik ediyor. Yatırımcılar da belgenin yol göstericiliği ile almak istedikleri hizmetle ilgili doğru firmalara başvurabiliyor. Biz de, Borusan Mannesmann Boru olarak, TUCSAmark belgesi ile bir kez daha sektördeki kalite standartlarının korunması için üstlendiğimiz rolü yerine getirdiğimizi gördük. Türk Yapısal Çelik Derneği’ne, uluslararası alanda geçerliliği olan TUCSAmark belgesini kuruluşumuza sunduğu için teşekkür ederiz.”


TUCSAMark belgesi, çelik yapı sektöründe faaliyet gösteren firmaların işlevleri ve iş konularına göre sınıflandırılmasını, uluslararası alanda geçerli bir belgeyle yeterlik ve yetkinliklerinin belgelenmesini amaçlıyor. Belge, yatırımcıların yanı sıra, mimar ve mühendis gibi çelik yapı sektöründen hizmet alan meslek grupları için de doğru firmayla çalışmalarında yol gösterici bir rol üstleniyor.

Çelik yapı sektöründe önemli bir boşluğu dolduran TUCSAmark belgesi, kalite standartlarının yükselmesine hizmet ederek inşaat endüstrisine son teknolojilerin kazandırılmasına katkıda bulunuyor. Belge, kalite yönetim sistemleri, iş ve çevre güvenliği konusundaki programların kullanılmasını destekleyerek, sektörün geliştirilmesine, kurumsallaşmasına olumlu şekilde etki ediyor. TUCSAmark aynı zamanda Türkiye’de yapısal çelik sektöründe faaliyet gösteren kuruluşların, uluslararası alanda yeni iş olanakları ile tanışmalarını sağlıyor.