Bosch Prio İle Kablosuz Zımparalama



Bosch Elekrtikli El Aletleri’nden Lityum – ion batarya teknolojisi ile çalışan dünyanın ilk çok amaçlı zımparası: Bosch Prio

Bosch Elektrikli El Aletleri’nin son ürünü Prio, dünyada ilk kez çok amaçlı bir zımparada sunulan Lityum–ion bataryası ile ev işleriyle uğraşan kullanıcıların ‘kablo’ derdine son veriyor. Cep telefonlarında ve dizüstü bilgisayarlarda kullanılan Lityum–ion teknolojisini çok amaçlı zımparada ilk kez deneyen Bosch, böylece hem kablo derdi olmayan hem de küçük ve hafif bir zımparayı kullanıcıların hizmetine sunuyor.

Prio, küçük boyutlarıyla pencerelerden kapılara, merdiven ayaklarından raflara, komodinlerden sandalyelere kadar pek çok zemini rahatlıkla zımparalıyor. Vernik veya kolay çıkarılan pasları gideriyor. Bunların da ötesinde, Prio uygun aksesuarlarla kararan gümüş veya oksitlenen bakırları da parlatıyor.

Sadece 700 gram ağırlığındaki Prio, yıl boyunca kullanılmasa dahi deşarj olmuyor, güç kaybetmiyor. Dahası, Lityum-ion teknolojisi sayesinde sıklıkla şarj edilen bataryalarda kapasite kaybı yaşanmıyor.

Çok kullanışlı Prio, 7,2 voltluk akü ile çalışıyor. Üç aşamalı şarj durum göstergesi ile kullanıcı, akünün ne zaman şarj edilmesi gerektiğini görüyor. Bosch'un yeni hızlı şarj cihazı ile Prio yarım saat içerisinde yüzde seksen şarj edilirken, bir akü şarjı küçük bir ahşap komodini veya masa üzerine konulan ahşabı zımparalamak için yeterli oluyor.

Prio, titreşimsiz tutamağı ile zanaatkârlara yorulmadan çalışmaya imkan sağlıyor, aynı şekilde bir veya iki elle kullanılabiliyor. Böylelikle, ulaşılması zor olan köşelerde veya masaların alt yüzeylerinde yapılan zımpara işlemlerinde kolaylık sağlıyor.

İki kısımdan oluşan zımpara tablasında arka kısım sabit, delta şeklindeki zımpara tablası ucu ise çevrilebilir bir biçimde tasarlanmış. Böylelikle, zımpara kağıdının her üç köşesi eşit derecede kullanılıp, eşit derecede aşındığından, kullanım ömrü üç katına çıkmış oluyor.