Bosch Türkiye'nin Başı Almanya'ya Terfi Etti



Bosch Sanayi ve Ticaret Genel Müdürü Gürcan Karakaş'ın 1 Eylül 2007 itibariyle Bosch'un Automotive Aftermarket işkolunun Almanya merkezinde kıdemli Başkan Yardımcılığı görevine atandığı bildirildi.

Bosch'tan yapılan açıklamada, 1 Eylül 2004'ten bu yana genel müdürlük görevini üstlenen Karakaş'ın, Bosch Automotive Aftermarket işkolunda, Independent Aftermarket (Bağımsız Yenileme Pazarı) biriminin dünyadaki satışlarından sorumlu kıdemli Başkan Yardımcılığı'na atandığı belirtildi.

Yeni genel müdür Hermann Butz
1 Eylül 2007 itibariyle Almanya'nın Karlsruhe şehrinde göreve başlayacağı belirtilen Karakaş'ın, bu tarihten itibaren Türkiye'deki genel müdürlük görevini Bosch Merkezi Bütçeleme ve Planlama Satınalma ve Birleşmeler departmanında Başkan Yardımcılığı görevini yürüten Hermann Butz'a devredeceği bildirildi. İlk ve ortaöğrenimini Almanya'da tamamlayan, 1988'de ODTÜ Makina Mühendisliği'nden mezun olan Karakaş, 1990'dan beri Bosch'ta çalışıyordu.

'Heyecan verici'
Atama kararıyla ilgili içinde bulunduğu duygu yoğunluğunun tarif edilemeyeceğini söyleyen Karakaş dünya çapında bir sorumluluğa layık görülmenin heyecanını yaşadığını belirtti. Karakaş, "Görevde bulunduğum süre içinde belirlediğimiz hedeflere ulaştık. Onun getirdiği bir rahatlık var. Türkiye'ye uzun vadeli yatırımlar yaptık. Önümüzdeki dönemlerde de yatırımlarımız devam edecek" dedi.