Bosch'dan PST 650 ve PST 680 E



Dünyanın en büyük elektrikli el aleti üreticilerinden Bosch’un yenilikleri devam ediyor. Bosch el zanaatkârlarını en son teknolojiyle buluşturacak iki yeni modelini piyasaya sundu: PST 650 ve PST 680 E.
Bu iki yeni model, Bosch’un önceki modellerindeki tüm üstün özelliklerinin yanı sıra, yepyeni özellikleri de bünyesinde barındırıyor.

Bosch’un yeni dekupaj testereleri hava üfleme fonksiyonları sayesinde kullanım esnasında çok daha net görüş sağlıyor. Kullanıcı tek bir butona basarak biriken talaşları üfleyebiliyor, görüş açısını rahatlatabiliyor. Taban levhasında bulunan bıçak ucu deposu bir sonraki kullanımda rahatlıkla ulaşılabilecek dört adet standart testere bıçağını muhafaza ediyor.

Yeni modeller, extra özelliklerinin yanı sıra Bosch’un tüm dekupaj testerelerinde standart olan özelliklere de sahip. Hızlı Alet Değiştirme sistemi SDS ile zamandan tasarruf sağlayan PST 650 ve PST 680 E modellerinde tek bir butona basılarak testere bıçağı makineden atılabiliyor. Yeni bıçak tutma tertibatına kolayca takılarak dekupaj testeresi tekrar çalışmaya hazır duruma getirilebiliyor.

Tüm Bosch modellerinde bulunan plexiglas pencere ile testere bıçağına kazara dokunulduğunda yaralanmalara karşı maksimum korunma sağlanıyor. Kullanıcılar arzu ettikleri takdirde dekupaj testeresinin arka tarafına testere talaşlarını emen elektrikli süpürge bağlayabiliyor.

Bosch dekupaj testereleri kullanıcı dostu tasarımları ile de rakiplerine fark atıyor. Makine gövdesi lastikli el tutamağı ile bağlantılı olarak titreşimsiz ve yorulmadan çalışabilmeyi mümkün kılıyor. Her iki modelde de, el tutamağında bulunan açma kapama şalterinin yanı sıra, makinenin istenilmeden devreye girmesini önlemek için bir de emniyet kilidi standart olarak yer alıyor.

Şalterin her iki tarafından da baş parmakla idare edilebilmesi, hem sağ hem de sol el ile kullanımı mümkün kılıyor. Makinenin metal taban levhası kolayca öne veya arkaya itilerek farklı açılara ayarlanabiliyor.

PST 680 E kullanıcıya, gaz verme şalterinden strok sayısını ve böylelikle testere hızını ayarlamaya olanağı sunarken, 500 Watt gücündeki motoru ile, tüm malzemelerde, düz hatlarda ve kavislerde olduğu kadar daldırma ve gönyeli kesimlerde de, çok hızlı kullanım sağlıyor. Bosch PST 650 ve PST 680 E’nin azami kesme derinlikleri ise ahşapta 68, çelikte 4, alüminyumda ise 10 milimetre.


Bosch PST 650 ve PST 680 E Teknik Özellikler:

· Hava üfleme fonksiyonu ile kullanıcıya net görüş açısı
· 4 adet yedek bıçak alabilen bıçak ucu deposu
· Tek bir buton ile testere bıçağının atılabilmesini sağlayan ‘Hızlı Alet Değiştirme” (SDS) sistemi
· Plexiglas pencere ile istenmeyen kazalara karşı maksimum güvenlik
· Özel elektrikli süpürge bağlama opsiyonu
· Lastikli el tutamağı ile ergonomik kullanım
· Kontrol dışı çalışmayı önleyen emniyet kilidi
· Baş parmakla rahat kullanım / hem sağ hem de sol elle kullanabilme
· Gaz verme şalteri üzerinden strok sayısı ve testere hızını ayarlayabilme imkanı
· 500 watt motor
· Ahşapta 68 mm., çelikte 4 mm. ve alüminyumda 10 mm. Kesme derinliği