Bosch'dan Yeni Nesil IXO2 İle Vidalama Artık Çok Kolay



Bosch’un ilk olarak 2003 yılında piyasaya sunduğu dünyanın ilk lityum-iyon bataryalı vidalama makinası IXO’nun yeni modeli IXO2’yi piyasaya sundu. LED çalışma lambası ve akü şarj göstergesi ile IXO2 çok daha ergonomik ve kullanışlı.

Elektrikli el aletlerinde dünyanın önde gelen üreticilerinden Bosch’un Eylül 2003'te piyasaya sunduğu dünyanın ilk lityum-iyon bataryalı vidalama makinası Ixo, iki yıla yakın süre içinde aralarında beylerin yanı sıra bayanların da olduğu yaklaşık iki milyon alıcı buldu. Bosch şimdi de bu rekortmen modelin daha gelişmiş bir versiyonunu sunuyor. Yeni IXO2’nin özellikleri arasında entegre LED çalışma lambası, manyetik uç tutucu, optimize edilmiş ergonomisi, batarya için şarj seviye göstergesi ile yenilenmiş şarj cihazı tasarımı göze çarpıyor.

Kullanıcı vidalama işlemine başladığında otomatik olarak sönen LED çalışma lambası sayesinde IXO2, karanlık köşelerde de kolay çalışma olanağı sağlıyor. Manyetik uç tutucu, her türlü çalışma koşulunda vidalama uçlarının düşmesini önlüyor.

Daha konforlu kullanım için Bosch, IXO2’de farklılaşan açısı ile tabanca tipi kavrama özelliğini geliştirdi. Açma / kapama sviçinin tasarımı farklılaştırılarak daha yuvarlak hatlı ve daha rahat kullanılabilir hale getirildi. Küçük vidalama makinasının üst kısmındaki LED'ler işletim yönünü belirtmekle kalmıyor batarya kapasitesinin yüzde 30'un altına düştüğü durumlarda uyarı veriyor, kullanıcıya IXO2’yi ne zaman şarj etmesi gerektiğini söylüyor. Yeni şarj cihazı, uç tutucusu da dahil olmak üzere standart olarak sunulan 12 adet uç için yeterli saklama alanını sunuyor. Ayrıca, şarj istasyonu duvara kolayca monte edilebilmesi için pratik bir askıya da sahip.

İlk modeli gibi yeni IXO da çığır açan lityum-iyon teknolojisi ile donatıldı. Bu sayede yeni IXO2 çok daha hafif ve kompakt bir vidalama makinası. Lityum-iyon teknolojisi geleneksel akülerle karşılaştırıldığında son derece düşük olan kendi kendine deşarj olma oranı, hafıza üzerinde etkisinin olmaması ve yarı yarıya fark eden ağırlık / hacmiyle farklılaşıyor. Akü, cep telefonlarında olduğu gibi istendiği zaman şarj edilebiliyor. Bir yıl süre ile kullanılmasa bile, enerjisini büyük ölçüde korumaya devam ediyor.

Yeni IXO2, metal kutusu ile birlikte KDV dahil 74,9 YTL tavsiye edilen fiyatı ile seçkin satış noktalarında kullanıcıları bekliyor.