Bosphorus City Web Sitesine Amerika'dan Ödül



Sinpaş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı’nın (GYO) Türkiye’nin temalı ilk projesi Bosphorus City’nin web sitesi uluslararası internet sitesi yarışmasında ödül aldı. New York'ta düzenlenen ve en önemli internet sitesi yarışmalarından biri olarak bilinen Interactive Media Awards'ta, Sinpaş GYO Bosphorus City Projesi’nin web sayfası 2008 yılının ‘Outstanding Achievement-Başarılı web sitesi' ödülüne layık görüldü.

Halkalı – Küçükçekmece’de projelendirdiği ve İstanbul Boğazı’nı Bosphorus City Projesi ile yeniden yorumlayan Sinpaş GYO, projenin  www.bosphoruscity.com.tr resmi internet sitesi ile Amerika’nın en önemli web sitesi yarışmasına katıldı. Yarışmada, 'tasarım' kategorisinde 100 üzerinden 95 puan alan Bosphorus internet sitesi, 'içerik' kategorisinden 91 ve ‘kullanılabilirlik’ kategorisinden de 100 tam puan alarak ‘en başarılı web sitesi’ unvanını kazandı. Aralarında American Express Strateji Direktörü Derek Martin, New York Times Stratejik Planlama Müdürü Margaret Luh, Time Warner İş Geliştirme Direktörü Nicholas Carlos ve McCann Ericson Worldwide'dan Marcello Bravo gibi dünyaca önemli ve profesyonel kişilerin bulunduğu jüri heyeti, 5 ayrı kriterde yaptığı oylamada Bosphorus City’nin web sitesini 2008 yılının başarılı web sitesi olarak seçti.

‘Kullanılabilirlikten’ 100 tam puan

Full flash ile tasarlanan sitede, Bosphorus City Projesi’nin tüm özellikleri tanıtılıyor. Kolay kullanımlı ergonomik navigasyonu ile ziyaretçiye optimum bir site içi dolaşım olanağı sağlayan sitede projenin gerçekleşeceği lokasyonda flash animasyonlu kroki de sunuluyor. Site içerisinde ayrıca projenin tüm sosyal yaşam alanları ve kat planlarına geniş ve kapsamlı bir şekilde de yer veriliyor.
 
Sitenin ön plana çıkan özelliklerinden biride web site içerisine yerleştirilen ‘Görüşme talep formu’. Bu form aracılığı ile müşteriler on-line olarak istedikleri gün ve saatte satış temsilcilerinden randevu alarak satış ofislerini ziyaret edebiliyor. Bu yöntem sayesinde zamanlama optimum düzeyde kullanılıyor ve zaman en verimli şekilde yönetilebiliyor.

Site, Türkçe dil seçeneğinin yanı sıra yabancı müşterileri için İngilizce olarak da hizmet veriyor. Günlük bazda yoğun bir ziyaretçi trafiğine sahip olan Bosphorus City web sitesi, sorunsuz ve hızlı bir gösterim için teknik olarak host band genişliği en üst seviyede ayarlanıyor. Bu teknik sayesinde aynı anda çok sayıda on-line ziyaretçiye bilgi aktarımı sorunsuz olarak yapılabiliyor.