Bostik PanelTack Sistem



Bostik, yüksek basınçlı laminatların (HPL) yüzeylere kusursuz yapışması için akıllı bir çözüm sunuyor. Boyaya ve yoğun bir bakıma ihtiyaç duymayan HPL’ler dış cephe kaplamalarında tercih ediliyor. Yapıya kazandırdıkları estetik görünüm de mimarların yapı malzemesi seçimlerinde önemli bir rol oynuyor.

Reklam Goruntulenme Bolumu

HPL panel uygulamasında, mevsimsel ısı değişimleri nedeniyle mekanik sabitleme sırasında sorun yaşanabilir. Vidalama işleminde genleşme ve büzülme hesaplarının yapılması gerekir. Panellerin hareket etme ihtimaline karşı vidalar aşırı sıkılmayıp, devinim için boşluk bırakılmalıdır. Bostik, bu meşakkatli uygulama sürecinde güvenli ve pratik bir çözüm getiriyor: Bostik PanelTack Sistem. Bu sistemle, vida kullanılmadan sadece yapıştırma ile montaj yapılarak daha estetik bir görünüm elde edilir. Bostik PanelTack Sistem ile panellerin hareket eğilimleri, yapıştırıcının özelliği sayesinde absorbe edilir. Panele hareket etme kabiliyeti sağlanır. Bostik PanelTack, daha ince ve hafif panellerin seçimine de olanak sağlar. Sistem güçlü ve pratik olmasının yanı sıra ekonomiktir.

Dış cephe kaplama

Uygulama Şeması

KOMO ve Yangına dayanım sertifikasına sahip PanelTack Sistem bileşenleri:

Bostik PanelTack Sistem Yapıştırıcısı: Düz dış cephe panellerinin ve özellikle yüksek basınçla üretilen laminat kaplama panellerinin cephe yüzeyine montajı için kullanılan, nemle kürlenen, son derece elastik bir yapıştırıcıdır. SMP teknolojisi ile üretilmiştir, solvent ve izosiyanat içermez. Gerilim kuvvetinin ideal şekilde dağılmasını sağlayan uzun süreli elastikiyete sahiptir. Nem ve hava koşullarına karşı mükemmel dayanıklıdır. Basit ve hızlı montaj sağlar. İç ve dış uygulamalarda aynı sistem kullanılabilir. Yangına dayanıklıdır. Dış cephe kaplamalarında, çatı kenar kaplamalarında, siperlik kaplamaları gibi uygulamalarda ve kaplama panellerinin yapıştırılmasında kullanılır.

Bostik Primer PanelTack Astar: Kaplama panelleri ve metaller üzerindeki yapışma dayanımını arttırmak amacıyla kullanılan bir yıkama astarıdır. Ahşap yüzeylerin temizlik ve dayanımını arttırmak için kullanılan siyah renkli astar ise Primer SX Black’tir. Belirli kaplama panellerinin ve metallerin üzerine yapıştırma dayanımını arttırır. Kuruma süresi kısadır, yaklaşık 10 dakikada kurur. Kullanımı kolaydır. “Yıkama - astar” ve temizleyici aynı ürün içindedir. Kullanımı ekonomiktir. Belirli kaplama panellerinin, anodize alüminyum ve lake yüzeylerinde ön işlem yapmak amacıyla kullanılır.

Bostik PanelTack FoamTape Çift Taraflı Yapışkan Köpük Bant: Bir yüzünde koruyucu folyo bulunan çift taraflı HDPE yapışkan köpük banttır. Panellerin yapıştırılması sırasında ilk tutunmayı sağlar. Her iki yüzeye de (metal karkas ve kaplama panel) mükemmel yapışma performansı gösterir. Çeşitli hava koşullarına karşı yüksek birleşim dayanımı vardır. Siyah renklidir.