Boyada Gelismeler Bas Döndürücü

DYO Antalya Bölge Müdürü Tahir Bayol, Nano teknoloji ile üretilen boyaların sağlıklı olması nedeniyle hastane, otel ve okullarda özellikle tercih edilmeye başladığını belirtti. Bayol, aynı zamanda yağmurla da kendini temizlediğinden dış cephede de nano teknolojik boyaların avantaj sağladığını vurguladı. 'Nano teknoloji hemen hemen bütün sektörlere olduğu gibi boya sektörüne de yeni açılımlar getirmektedir' diyen Bayol, 'Önümüzdeki 25 yıllık beklentilere bakıldığında, en hızlı adaptasyonlar, 2006 ve 2011 yıllarında boya sektöründe beklenmektedir' dedi.

Yanmaya dirençli
Nano teknolojisi ile üretilen boyaların önemine dikkat çeken Ar-Ge Koordinatörü Gülsen Çeliker, nanosilika'nın da akranları arasında adeta devrim yaptığını söyledi. Çeliker, sözlerini şöyle sürdürdü:

'Yüksek çizilme dirençli vernik parke ve mobilya sektörü için geliştirilen Nanosilika esaslı ürünün aşınma ve çizilme testi sonrası parlaklık kaybının sıfıra yakındır. NANOSÖN adlı yanmaya dirençli ürünümüzde yanma direnci alev sırasında oluşan karbon köpüğü ile sağlanmaktadır. Nanomatriks ise ön kısımda bir tabaka oluşturarak kalkan görevini üstlenmekte, ısıyı reflekte etmektedir.' Nanoteknolojik ürünlerin geniş bir eğitim ve tanıtım paketi ile Türk tüketicisine sunulduğu açıklandı.