Boydak Yurtdışında Dizilerle Büyüyecek



Ortadoğu’nun ardından Balkanlar, Avrupa ve Asya ülkeleri de Türk dizilerinin çekimine kapıldı. Yoğun iş trafiğinde bile Türk dizileri için mola veriliyor. Boydak Holding Yönetim Kurulu Başkanvekili Şükrü Boydak, “İş görüşmeleri bile bu dizilerin saatine göre ayarlanıyor. Bazen yapacağımız bir anlaşma dizi için ertenelebiliyor. Örneğin Azerbaycan’da bir şirketin yöneticileri ile 10 milyon dolarlık bir iş anlaşması için buluştuk. Ama şirketin başkanı Ihlamurlar Altında başladığı için masadan kalktı” dedi.

Fas’a oyuncu götürecek

Geçen hafta sonu Bosna Hersek’in başkenti Saraybosna’da Bellona mağazasının açılışına katılan Boydak, Türk dizilerinin satışları da arttırdığını söyledi. “44 ülkede de mağazalarımız var” diyen Boydak, yurtdışında yeni mağaza açılışlarında da bu rüzgarı değerlendireceklerini anlattı. Boydak Dış Ticaret Genel Müdürü Murat Bozdağ da şu açıklamayı yaptı: “Önümüzdeki günlerde Fas’ta mağaza açacağız. Açılışa Yaprak Dökümü dizisinin oyuncularından birini götürmeyi düşünüyoruz. Libya ve İran pazarında da genişleme planımız var. Türk dizilerinin etkisini kullanacağız.”

Rusya’da şirket aldı, karar bekliyor

Rusya’da üretim yapmak için uzun süredir şirket satın alma arayışlarını sürdüren grup, sonunda aradığı fabrikayı buldu. Rusya’da Vlademir şehrinde Polonyalı bir firmanın panel mobilya üretimi yapan fabrikasını almak üzere anlaşma yapan Boydak Grubu, Rusya’daki Rekabet Kurumu’ndan çıkacak kararı bekliyor. Burada işlerin biraz yavaş işlediğine dikkat çeken Şükrü Boydak, “Kararın 2-3 ay içinde çıkmasını bekliyoruz. Hedefimiz bölgedeki üretimi buraya kaydırmak ve çevre ülkelere girmek” dedi. Öte yandan grup, Kuzey Irak’ta da bir tesis arayışında. Kuzey Irak’ta 15 mağazalarının bulunduğunu ve burada da üretim planladıklarını kaydeden Boydak, “Sünger ve yatak üreten bir tesis var. Burasını inceliyoruz” dedi. Boydak, Avrupalı firmalardan da ‘bizi satın alın’ teklifi aldıklarını belirtti.