Boyner, Starcity'yle Alışkanlıkları Değiştirecek



15 Nisan'da açılacak Starcity'yle alışveriş anlayışını kökten değiştireceklerini söyleyen Boyner Holding Murahhas Azası Cem Boyner, 'Dudak uçuklatacak fiyatla ürün satacağız' dedi

Altınyıldız’ın Yenibosna’daki fabrika binasına Boyner ve Yıldız Holding ortaklığında inşa edilen Starcity Outlet Center’da 117 marka sadece bu merkeze özel olarak üretim yapacak ve bunları çok özel fiyatlarla satışa sunacak.
15 Nisan’da açılacak olan ve 153 mağazanın bulunduğu merkezde kiracıların yüzde 60’ına iki yıla kadar minimum kira mecburiyeti de kaldırılırken kiracılar ‘ne kadar satarlarsa o kadar kira’ ödeyecek.

‘Ciro kirası alacak’

Krizin ortasında en iyi markaları Starcity’e davet etmenin çok kolay olmadığına dikkat çeken Boyner Holding Murahhas Azası Cem Boyner, “Mükemmel karma biraraya gelsin diye çok uğraştık. Bu yüzden ‘ne kadar köfte o kadar ekmek’ diyoruz. Satarlarsa kiralarını ödeyecekler, satmazlarsa ödemezler. Ama aldığı metrekareyi gani gani hakeden markalar Starcity’ye girdi ve şu dönemde yüzde 80 dolulukla açılmak büyük bir başarı” dedi.

Cem Boyner, Starcity’yle Türkiye’deki alışveriş merkezi (AVM) anlayışını kökten değiştirdiklerini ve beton satmadıklarını vurgulayarak, “Buradaki markalar önce ürünü değil, etiketi, fiyatı tasarlayacak. Dudak uçuklatacak fiyatta ürünler şehrin dört bir yanında billboardlarda müşteriyle buluşacak. Starcity’de olan ‘özel ürünler’ başka bir outlette satışa sunulmayacak. Markalar şu anda billboardlarda yer alabilmek için yarışıyor. Starcity’de 799 TL’ye LCD TV, 149 TL’ye takım elbise, 10 TL’ye deri kemer, 49 TL’ye deri terlik, 119 TL’ye gece elbisesi, 111 TL’ye tencere seti satılacak” diye konuştu.

Prada da olacak

Merkezin günde 2.5 milyon aracın geçtiği, havalimanına 3 dakika mesafede çok iyi bir lokasyonda olduğunu da vurgulayan Cem Boyner, şunları söyledi:

“Starcity kurulmadan önce bizim Altınyıldız, Fabrika ve Network’un seri sonu alanları var. 9-10 yıldır buranın temeli atılmadan çok ciddi satışlar yapılıyor. Hatta babam Osman Bey, diğer lokasyonlarda satışlarımızın ne kadar iyi olduğundan övündüğümüzde bize, “Yenibosna’daki outletlerde de bu kadar satış var” diyerek bizi karşılaştırırdı. Bu yüzden lokasyonda iyi iş olacağına inanıyorum. Starcity’de Chloe, Prada, Dolce&Gabbana gibi ünlü markaların satıldığı BSSD mağazası da yer alacak.”

Starcity yatırımını, “Türkiye’de biz pakette peynirli makarnayı yaptık” şeklinde tanımlayan Boyner, şöyle devam etti: “Biz Boyner olarak hiçbir zaman pastadan pay almaya çalışmadık yeni pasta çıkarmaya çalıştık. Starcity de yeni pasta yapmak için kuruldu.”

Yeni AVM’ler yolda

Yıldız Holding’le hasılat paylaşımı modeliyle gerçekleştirdikleri Starcity Outlet Center projesini ve sektörü çok sevdiklerini aktaran Boyner, “Bu yatırımdan şimdilik çok memnunuz. Krize rağmen cesur bir adım attık. Hamdolsun başardık. Eğer çok iyi yaptığımıza inanırsak bu tür yeni yatırımlar da düşünebiliriz. Yeni bir AVM için asla yapmayız diyemem” şeklinde konuştu. Starcity’nin yönetimini üstlenen Jones Lang LaSalle Türkiye Başkanı Avi Alkaş da, merkeze yıllık 8-9 milyon ziyaretçi  beklediklerini anlattı.