Braas ve Maltepe Üniversitesi İşbirliğiyle 'İş Dünyasında Etik ve İnsan Hakları' Eğitimi



Kiremit ve çatı sistemleri üreticisi Braas, Maltepe Üniversitesi İnsan Hakları Araştırma ve Uygulama Merkezi ve Fen-Edebiyat Fakültesi Felsefe Bölümü işbirliği ile 'insan hakları' ve 'etik' kavramlarına dikkat çekiyor, çalışanlarına ve bayilerine 'İş Dünyasında Etik ve İnsan Hakları' eğitimi veriyor. 3 Ekim Pazartesi günü başlayan ve 18 hafta boyunca sürmesi planlanan eğitim programını başarıyla tamamlayanlar, sertifika almaya hak kazanacaklar. 

'İş Dünyasında Etik ve İnsan Hakları Sertifika Programı', çalışanların 'etik', 'insan hakları' ve 'iş yaşamı'na ilişkin kavramları gözden geçirmelerine, var olan kavram haritalarını geliştirmelerine, deneyimlerini kavramlaştırmalarına yardımcı olmayı hedefliyor. Ülkemizde ilk kez hayata geçirilen bu sertifika programıyla, katılımcıların, iş dünyasındaki olaylara, olgulara, ilişkilere, yaşanan sorunlara, kendileriyle ilişkilerine 'etik' ve 'insan hakları' açısından bakabilme yeteneklerini geliştirmeleri bekleniyor.



Programda konunun iki uzman ismi Maltepe Üniversitesi Felsefe Bölüm Başkanı Prof. Dr. Betül Çotuksöken ve başta Goethe Madalyası olmak üzere birçok uluslar arası ödüle sahip Prof. Dr. İoanna Kuçuradi eğitici olarak yer alıyor. İki uzman ismin önderliğinde yürütülen programda çalışanlar, günümüzde tüm dünyada öne çıkan iki önemli başlık olan 'insan hakları' ve 'etik' kavramlarını tartışıyor ve farklı bakış açılarıyla iş yaşamına dair güncel örnekleri yorumluyorlar.

İş Dünyasında Etik ve İnsan Hakları Sorunları Sempozyumu da düzenleniyor

Braas Çatı Sistemleri, bu sertifika programına paralel olarak, T. C. Maltepe Üniversitesi İnsan Hakları Araştırma ve Uygulama Merkezi ile Fen-Edebiyat Fakültesi Felsefe Bölümü işbirliğiyle 'İş Dünyasında Etik ve İnsan Hakları Sorunları' konulu bir sempozyum düzenliyor. 8 Aralık perşembe günü, T.C. Maltepe Üniversitesi, Marma Kongre Merkezi’ nde düzenlenecek bu önemli organizasyonda, iş dünyasının 'insan hakları' ve 'etik' konularında bilgilendirilmesi ve farkındalığının artıırılması hedefleniyor. Konusunda bir ilk olacak bu sempozyumun, hissedarların, yöneticilerin, çalışanların ve genelde iş insanının 'iş yapma ve çalışan insana bakış' anlayışına büyük katkıda bulunması amaçlanıyor.