Braas Yağmur İndirme Sistemleri: Estetik, Modüler ve Uzun Ömürlü Çözümler



Dünyanın en büyük kiremit ve çatı sistemleri üreticileri arasında gösterilen Braas, bir çatıda en önemli problem kaynaklarından biri olan yağış suyunun etkin ve verimli bir şekilde drenajına yönelik olarak, birbirinden farklı yapı tasarımlarına hitap edebilecek çözümler sunuyor. Braas’ın her ayrıntısında bir mühendislik çalışması bulunan “Yağmur İndirme Sistemleri”, hem yağış suyunun etkin bir şekilde drenajını sağlıyor hem de yapılara estetik bir görünüm kazandırıyor.



Braas Modüler Çatı Sistemi’nin önemli bir parçası olan “Yağmur İndirme Sistemleri”, Braas’ın dünya çapındaki tecrübesi ve mühendisliği ile tüm iklim koşullarına yönelik olarak geliştiriliyor. Malzemelerinin sıcaklık değişimlerine bağlı olarak genleşme ve büzülme olasılığını, en baştan tasarım aşamasında ortadan kaldıran özel esnek dilatasyonlar (birleşim yerleri), modüler bir yapı elde edilmesini sağlayarak yağış suyunun düzenli akışını engelleyen, kırılan, çatlayan ve yapının estetiğini bozan yağmur dereleri sorununu ortadan kaldırıyor, uzun yıllar bakım gerektirmeyen dayanıklı çözümler sunuyor.



Fonksiyonellik ve estetik bir arada
 
Braas Çatı Sistemleri, kendi bünyesindeki Ar-Ge ve inovasyon çalışmaları ile geliştirdiği “Yağmur İndirme Sistemleri” ile çatılardaki yağış suyunun drene edilmesi sorununu sağlam, estetik, fonksiyonel ve pratik ürünler ile çözüyor. Farklı yapı tasarım tarzlarına yönelik olarak geliştirilen “Bakır”, “Titanium Zinc”, “PVC Çift Cidarlı” ve “PVC Stabicor” olmak üzere dört farklı malzeme ve üç farklı tasarım alternatifiyle tüketicilere sunulan sistemler, esnek ve modüler yapıları sayesinde montaj sırasında hiçbir özel aparat gerektirmiyor, tüm yapılarda kolayca uygulanıyor. Contalı yapıları ile hem birleşme yerlerinde ek işçiliği ortadan kaldırıyor hem de yüzde 100 su sızdırmazlığı sağlıyor. Farklı iklim koşullarına, aşırı sıcaklık değişimlerine ve atmosfer etkilerine karşı yüksek direnç sağlayan çözümler, tüketicilerin farklı ihtiyaçlarını sorunsuz bir şekilde karşılıyor.



Braas’ın metal ürün gamında, Bakır ve TitaniumZinc alternatifleri tüketicilere sunuluyor. Yüzde 99,9 saf bakırdan üretilen “Bakır Yağmur İndirme Sistemleri”, geleneksel görünümü ve zarafeti ile yapılara klasik mimari tarzı taşırken; TitaniumZinc alaşımından imal edilmiş olan “Titanium Zinc Yağmur İndirme Sistemleri” ise patine edilmiş yüzeyi ile çatılara farklı bir stil ve modern bir çizgi kazandırıyor. Kritik kesitlerde artırılmış kalınlıkları, güçlü bir kesite sahip olmalarını sağlıyor.



Braas’ın PVC ürün gamında bulunan alternatiflerden ilki olan ve Türkiye’nin ilk ve tek çift cidarlı PVC deresi olan “PVC Çift Cidarlı Yağmur İndirme Sistemleri”, dışı kare, içi dairesel, donatılı kesit yapısı ve “Havana Kahve” renk seçeneği ile sunuluyor. “PVC Stabicor Yağmur İndirme Sistemleri” ise güçlendirilmiş özel PVC yapısı sayesinde üstün darbe dayanımına sahip olup,  bu özel yapı sayesinde yüksek basınçta dahi, basınç kalktıktan sonra kendi formunu alacak kadar elastik bir plastik olma özelliğini taşıyor. “Buz Beyazı” rengi uzun yıllar parlaklığından hiçbir şey yitirmeden, ilk günkü görünümünü koruyor.



PVC Yaprak Tutucu ile Yağmur Derelerinde Tıkanma Problemleri Son Buluyor

Yağmur indirme sistemlerinde yaşanan en büyük sıkıntılardan birisi de, yağmur derelerinin, yağış suları ve kuşlar aracılığıyla taşınan yaprak ve diğer yabancı cisimler nedeni ile tıkanması ve dolayısıyla fonksiyonlarını tam olarak yerine getirememesidir. Tıkanan dere sistemlerinde yaşanan sızma ve akma gibi problemlerin yanı sıra, kış aylarında donarak hacim kazanan yağmur suyunun, sistem parçalarına zarar vermesi de söz konusu olabilmektedir. Yağmur derelerinin temizliği son derece zor, zahmetli, riskli ve maliyetlidir. Yabancı cisimler tarafından tıkanan iniş borularının temizliği ise bazen mümkün bile değildir. Braas, PVC Yaprak Tutucu ile dere sistemini tümüyle yabancı cisimlere kapalı hale getirerek son derece pratik bir çözüm sunuyor, problemlere son veriyor.