BricsCAD Linux Beta Sürümü Sunuldu



Bricscad’in Türkiye dağıtıcısı, MechSoft Mekanik ve Bilişim Çözümleri, Linux için hazırlanmış Bricscad V10’un Beta sürümünün yayınlandığı duyurdu.

Bricscad, DWG dosya formatında çalışan CAD ürünleri arasında 1 numaralı alternatif olarak biliniyor. Şimdiye kadar, yazılım sadece Windows işletim sisteminde çalışmaktaydı. Bugün ise, Bricscad Linux’un sahip olduğu özellikler ve stabil yapısı sayesinde ürünün Beta sürümü yayınlandı.

Bricscad V10 Linux, şimdiye kadar Linux için geliştirilmiş en iyi CAD ürünü. Bricscad V10 Linux, gerekli bütün API’leri ve LISP motorunu içermekte. Bu sayede, Windows ortamında çalışan Bricscad ve/veya AutoCAD® için yazılmış bütün üçüncü parti uygulamalar da hiçbir değişikliğe gerek olmadan problemsiz şekilde Bricscad V10 Linux üzerinde çalışacak.

Birçok mimarlık ve inşaat ofisinin sadece CAD yazılımlarından ötürü Windows işletim sistemi kullandığını ve bu yüzden de yüksek lisans ücretleri ödemek zorunda kaldıklarını belirten Bricsys Türkiye Ülke Müdürü ve MechSoft Mekanik ve Bilişim Çözümleri Satış ve Pazarlama Yöneticisi Gökhan Erdoğdu konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Bricscad Linux ile birlikte hem fiyat avantajlı şekilde en iyi DWG CAD yazılımını kullanacaksınız hem de Windows’a bağlı kalmadan ücretsiz Linux işletim sistemine geçebileceksiniz. Bricscad’in bu kadar başarılı bir noktaya gelmesinde atmış olduğumuz stratejik adımlar kadar müşterilerimize sağlamış olduğumuz yakın teknik destek de etkili olmuştur.”

Bricscad Linux, başlangıç olarak Redhat ve Ubuntu işletim sistemlerini destekleyecek. Bricscad V10 Linux sürümünü denemek isteyen kullanıcılar http://www.bricsys.com.tr/ adresinden Beta sürümünü indirebilirler. Ticari sürümün çıkış tarihi ise 2010 Haziran sonu olarak planlanıyor.