BricsCAD V10 Linux Yayınlandı



Bricscad Türkiye Dağıtıcısı MechSoft Mekanik ve Bilişim Çözümleri, Linux işletim sistemleri için geliştirilmiş ilk .dwg tabanlı CAD platformu olan Bricscad V10 Linux’un ticari olarak sunulduğunu duyurdu. Artık kullanıcılar, Windows’a bağlı kalmadan, Linux ortamında da profesyonel CAD yazılımı kullanabilecekler.

Bricsys Türkiye Ülke Müdürü ve MechSoft Mekanik ve Bilişim Çözümleri Satış – Pazarlama Yöneticisi Gökhan Erdoğdu, yaptığı açıklamada; “Bricscad çok kısa zamanda çok büyük kitlelere ulaştı ve hem ürün kalitesiyle hem de sunduğumuz yakın teknik destekle kullanıcıların güvenini kazandı. Artık, kullanıcılar farkındalar ki Bricscad, .dwg tabanlı CAD ürünleri içerisinde fiyat avantajlı en başarılı üründür. Bricscad V10 Linux, bizim için önemli kilometre taşlarından biridir. Hiçbir firma Linux ortamına CAD yazılımı anlamında yatırım yapmazken, bizler Linux kullanıcılarının ihtiyaçlarını gördük ve büyük bir yatırım yaptık. İlerleyen zamanlarda göreceğiz ki diğer firmalar da bizi takip etmeye çalışacaklar” dedi.

Bricscad V10 Windows sürümü sahip olduğu zengin API’ler sayesinde çok fazla takdir aldı ve birçok uygulama geliştirici tek tıkla uygulamalarını Bricscad üzerine geçirdi. Şu anda 500’ün üzerinde uygulama geliştirici yazılımlarını Bricscad üzerine geçirmeye devam ederken, 155 uygulama ise hali hazırda Bricscad üzerinde çalışmakta. Bricscad Linux’un bu ilk sürümünde LISP, DCL ve Diesel API’ler eksiksiz olarak bulunuyor. Ticari lispler için de şifreleme imkanı sunuluyor. LISP’leriniz üzerinde herhangi bir değişiklik yapmadan Bricscad Linux üzerinde kullanabiliyorsunuz. Uygulama geliştiricilerin ihtiyaçlarına göre ilerleyen aylarda bütün mevcut API’ler Bricscad Linux’e entegre edilebilecek.

Başlangıç olarak, Bricscad Linux yükleme paketleri 3 Linux sürümünü destekleyecek: Fedora 12 veya daha yenisi, OpenSuse 11.1 veya daha yenisi ve Ubuntu 9.10 veya daha yenisi. Türkiye’deki Pardus kullanıcıları ise tgz yükleme paketini kullanarak, Bricscad’i Pardus üzerinde çalıştırabilecekler. Pardus kurulum videosuna http://cadcamblog.mechsoft.com.tr adresinden ulaşılabilir.

Bricscad V10 Linux ve Windows sürümlerine http://www.bricsys.com.tr adresinden ulaşabilirsiniz.