BTM Çevreye Uyumlu Ürünleriyle Ecocity 09'daydı



BTM, 8. Ekolojik Kentler Dünya Zirvesi / Ecocity 09 buluşmasının gerçekleştiği Cevahir Kongre Merkezi’nde BTM Botanik ve BTMPlus isimli ürünlerini tanıttı. Beton yığını haline gelen kentlerde çatı ve terasların yeşil alan olarak değerlendirilmesi gerektiği fikrinden yola çıkılarak geliştirilen BTM Botanik, bitki kökleri ile yalıtım zemini arasında kesin bir ayrım sağlıyor, böylece yalıtıma zarar vermeden, teras ve çatılarda bitki yetiştirme olanağı ortaya çıkıyor.

Bir dış cephe mantolama sistemi olan BTMPLUS  ise, her türlü hava koşulunda uygulanabiliyor. Bünyesine su almayan ve dona karşı dayanıklı olan BTMPlus, bina yüzeylerine benzerlerine göre yüzde 25 daha ince tabaka halinde uygulandığı halde yalıtım özelliğinden hiçbir şey kaybetmiyor ve bina ömrü boyunca etkisini yitirmeyen bir yalıtım sağlıyor.

BTM Genel Müdürü Cem Baki Sinal, BTM’nin çevreye duyarlılığını, “BTM, uygulama kolaylığı olan, uzun ömürlü ve kesin sonuç veren yalıtım malzemeleri üreterek ısı yalıtımını üst boyuta çıkartmakta ve binaların ömrünü uzatmaktadır. Enerji tasarrufu sağlamak ve bu yolla çevreye katkıda bulunmak en önemli amacımızdır” sözleriyle açıkladı. Sinal, BTM Botanik ürününün özel birleşimiyle çatılarda ve teraslarda büyük bitkiler yetiştirirken karşılaşılan problemleri sona erdirdiğini belirterek, “Sadece parkları değil, çatıları ve terasları da yeşil olan kentlere ve çatıda bitki yetiştirme kültürüne katkıda bulunduğumuz için mutluluk duyuyoruz” dedi.