BTM En Büyük 500 Firma İçinde



BTM A.Ş, ekonomi dergisi Fortune’un yapmış olduğu araştırma sonucunda, Türkiye’nin en büyük 500 şirketi içinde yerini aldı. 142 şirketin bilançosunu zararla kapattığı 2008 yılında 500 şirketin toplam net kârı yüzde 35,5 düştüğü ve toplam net satış gelirinin geçen yıla göre yüzde 16,3 artarak 392.3 milyar TL olduğu Fortune 500’de 494’üncü sırada yer alan BTM A.Ş. önemli bir başarıya imza attı.

Ekonomik krize rağmen Türkiye’nin başarılı 500 şirketi arasına girmelerinin kendileri açısından çok önemli olduğunu belirten Yönetim Kurulu Başkanı Levent Ürkmez, “Bu sıralama BTM’nin sektör içerisindeki başarısını göstermektedir. BTM A.Ş bu başarının yanı sıra, yalıtım sektörü içindeki en büyük yerli firma olma özelliğini de taşımaktadır. Yüzde 100 Türk sermayesi ile yoluna devam eden BTM ailesi olarak haklı gurur içindeyiz” diye konuştu.

Geçtiğimiz günlerde Türkiye Kalite Derneği (Kalder) İzmir Şubesi tarafından düzenlenen, 10. Mükemmelliği Arayış Sempozyumu'nda 'Ege Bölgesi Yılın Başarılı Ekibi' ödülüne layık görüldüklerini de hatırlatan Ürkmez, krizde ihracatta yeni pazarlara gireceklerini söyledi.