BTM Prestij Shingle ve Botanik ile Çatılarınıza Renk Katın



Türkiye’nin en büyük yalıtım malzemesi üreticilerinden BTM’nin çatı ve teraslar için geliştirdiği BTM Prestij Shingle ve BTM Botanik ürünleri çatılara renk katıyor. BTM Prestij Shingle çatılarda yaşanan akma, yıpranma soğuk ve sıcak geçirme gibi sorunlara kesin çözüm sunarken; BTM Botanik, çatı ve terasların yeşil alan olarak kullanılmasına olanak sağlıyor.

Özellikle eğimli çatılar için geliştirilen BTM Prestij Shingle, çift katlı dekoratif yapısıyla bir yandan çatıyı dış etkenlere karşı korurken bir yandan da çatıya 3 boyutlu bir görünüm veriyor. Farklı renklere sahip olan Prestij Shingle, yapının rengine de uyum sağlıyor.

Hafif ve uygulaması kolay bir malzeme olan Prestij Shingle kaplandığı çatıya metrekarede yalnızca 15 kilogram yük getiriyor. Esnek, düz yüzeyli, kolay kesilebilir özelliğe sahip olduğu için çatılara, baca kenarlarına, girintili çıkıntılı alanlara kolaylıkla uygulanabiliyor. Türkiye’de üretilen ilk Lamine Shingle olma özelliğine sahip olan Prestij Shingle kırılgan olmadığı için az bakım gerektiriyor ve  çatıyı uzun süre koruyor.

BTM Botanik ile yeşil teras ve çatılar

Beton yığını haline gelen kentlerde çatı ve terasların yeşil alan olarak değerlendirilmesi gerektiği fikrinden yola çıkılarak geliştirilen BTM Botanik, bitki kökleri ile yalıtım zemini arasında kesin bir ayrım sağlıyor. Böylece yalıtıma zarar vermeden, teras ve çatılarda bitki yetiştirme olanağı ortaya çıkıyor. BTM laboratuarlarında geliştirilen BTM Botanik, teras ve bahçe çatıların yanı sıra; dıştan bohçalama temel su yalıtımlarında, temel perde duvarların su yalıtımlarında, kısaca toprak ile temas eden tüm yüzeylerde yüksek performans sağlıyor. Işığa, sıcağa, soğuğa ve bitki köklerine karşı dayanıklı olan BTM Botanik “çevre dostu yeşil binalar” konseptine destek sunuyor.

BTM Yönetim Kurulu başkanı Levent ÜRKMEZ, yüzde 100 yerli sermayeye sahip bir yalıtım şirketi olarak, BTM Prestij Shingle ve BTM Botanik ürünlerini geliştirmekten gurur duyduklarını belirterek, "BTM Shingle ve BTM Botanik ile çatı ve teraslara renk katıyoruz. Dünyada yeşil binalar konsepti ile yaşanan değişime Türkiye’de katkıda bulunmaktan ve insanların yaşam kalitesini yükseltmekten mutluluk duyuyoruz" diyor.

Türkiye’de 5, Kazakistan’da 1 olmak üzere toplam 6 üretim birimi bulunan BTM, Ar-Ge’ye verdiği önem ve laboratuarlarında geliştirdiği 400'den fazla ürünüyle tanınıyor.